Invazia capuselor – zece salajeni au ajuns la Urgenta

Aproape 300 de persoane au avut nevoie de ingrijirile medicilor din Unitatea de Primiri Urgente (UPU) din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, in perioada 20 – 22 aprilie, se arata intr-un comunicat de presa remis, ieri, de unitatea medicala respectiva. La fel ca restul week-endurilor, in topul urgentelor s-au situat plagile, fracturile, entorsele si politraumatismele, in total 73 de persoane primind asemenea diagnostice, in timp ce noua salajeni au avut probleme de sanatate din cauza hipertensiunii arteriale.

De asemenea, au fost inregistrati cinci pacienti raniti in accidente rutiere, iar week-end-ul nu a fost scutit nici de victimele lui Bachus. Astfel, doi salajeni au necesitat ingrijirile medicilor, dupa ce au consumat alcool peste masura.

In acelasi interval de timp anterior mentionat, medicii au mai tratat noua persoane diagnosticate cu colica abdominala (sase, n.r.) si biliara (trei, n.r.) si au ajutat 14 femei carora li s-a declansat travaliul sa aduca pe lume bebelusi.

Alti cinci salajeni s-au prezentat cu rani cauzate de incaierari si agresiuni, iar zece persoane – cu rani cauzate de muscaturi de capusa. Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean, Mariana Ortelecan, a declarat ca este vorba de cinci adulti si cinci minori, niciunul din cazuri nefiind, din fericire, spitalizat. „Acesti pacienti au fost cinci adulti cu varste intre 19 – 51 de ani si cinci copii: o fetita de 4 ani din Hida, o fetita de 9 ani din Ciumarna, doua fetite de 4 ani si 10 ani din Zalau si un baiat de 4 ani, tot din Zalau”, a declarat Mariana Ortelecan.

Potrivit sursei citate, un caz mai grav a fost cel al unui copil de doar 3 ani, din Hida, adus de parinti la Urgenta dupa ce a fost lovit cu copita de un cal. Medicii l-au diagnosticat pe micul pacient cu traumatism cranio-cerebral si au dispus internarea lui in Sectia Chirurgie Infantila.

In total, la finele saptamanii trecute, au ajuns la UPU 286 de persoane, din care 67 au insemnat cazuri de urgente reale. Din totalul de pacienti, medicii au dispus internarea pentru 85 de persoane.

Recomandari

Alte Articole