ADVERTORIAL: Instalaţia GPL – ”soluţia antiacciză” la benzină! (VIDEO-Galerie FOTO)

ADVERTORIAL: Instalaţia  GPL - ''soluţia antiacciză'' la benzină! (VIDEO-Galerie FOTO)

La fiecare scumpire a benzinei sau chiar apariţia zvonului că şoferii ar putea plăti mai mult la pompă, instalaţiile pentru GPL par a fi primele pe listă în preferinţele posesorilor de autoturisme. Aşa se face că liniile de asamblare din service sunt pline ochi iar meseriaşii nu mai fac faţă solicitărilor. Pentru că este aproape la jumătate de preţ faţă de benzină, GPL-ul prinde tot mai mult teren iar costurile investiţiei pot fi recuperate în mai puţin de un an de zile.

În Baia Mare există un singur service autorizat, omologat şi specializat care se ocupă de instalarea rezervoarelor GPL. Aici s-au pus pe masini peste 15.000 de astfel de instalatii in ultimii ani iar la fiecare scumpire a benzinei comenzile curg pe bandă rulantă. Acum de cand e vorba de o nouă creştere de preţ, listele de asteptare s-au mărit iar pentru a avea montat un rezervor de gaz trebuie sa astepţi şi două săptămâni.
Daca la inceput in atelier clientii erau mai puţini, în ultimii 4-5 ani numărul lor a crescut considerabil, la fiecare scumpire a benzinei. Instalatiile GPL(Gaz Petrolier Lichefiat) sunt din ce în ce mai căutate când vine vorba de preţ. Consumul, când vine vorba de gaz, este mai mare cu un litru faţă de benzină la suta de kilometri, referindu-ne la acelaşi motor iar un plin costă cu puţin peste 100 RON în cazul rezervoarelor pentru autoturismele clasice. La 100.ooo de km diferenţa de preţ depăşeşte uşor 3000 Euro.
Echipamentele sunt de de ultima generaţie, automatizate şi securizate din toate punctele de vedere. Manopera este asigurată de personal calificat în Italia după ultimele standarde în domeniu şi nu durează mai mult de 4-5 ore – argumente suficiente pentru şoferii care se hotărăsc mai greu în luarea deciziei de a trece pe GPL. Alimentarea la pompă se face pe o ţeavă aşezată lângă buşonul pentru benzină iar funcţionarea motorului este aceeaşi. Mecanicii spun că instalaţia de GPL este mult mai sigură decât cea pe benzină iar motorul pe lângă faptul că va merge la fel de bine, va uza mai puţin uleiul. Vestea că noile accize vor mări preţul benzinei au făcut rând la service şi în acest an, iar oamenii sunt nevoiţi să se programeze din timp pentru montarea unei instalaţii de gaz. Costurile încep de la 1900RON şi pot ajunge până la 3000-4000RON când vine vorba de maşini sofisticate cu o capacitate cilindrică mai mare. Timpul de montare este de câteva ore iar instalaţiile GPL sunt omologate si în garanţie. Într-un an de zile se poate face o economie mai mult decât considerabilă nu numai la combustibil, în funcţie de kilometrii parcurşi.

Mircea MUREŞAN

Recomandari

Alte Articole