Înşelăciuni cu maşini de cusut germane, în Sălaj

Coliziune frontală între o autoutilitară şi un autoturism, produsă între localităţile Glod şi Rus

În ultima perioadă de timp, pe raza judeţului Sălaj, au apărut în spaţiul public afişe prin care un „colecţionar german” îşi anunţă intenţia de cumpărare a maşinilor de cusut germane, oferind sume mari de bani (între 55.000 şi 60.000 de euro), cu plata pe loc, sume ce atrag oameni care au nevoie de bani şi sunt uşor de păcălit.

Poliţiştii sălăjeni atrag atenţia că autorii de înşelăciuni cu maşini de cusut îşi îmbunătăţesc metodele de a atrage cât mai mulţi clienţi, pe care să-i lase fără bani. Susţin că sunt colecţionari şi oferă preţuri fabuloase pentru maşini de cusut vechi, fabricate de firme celebre. În spatele acestor anunţuri, se ascund firme fictive sau persoane care folosesc cartele telefonice pre-pay pentru comunicarea cu clienţii, iar după comiterea înşelăciunii, cumpărătorul nu mai răspunde la telefon.

De-a lungul timpului, escrocii au folosit mai multe tehnici de înşelăciuni, prin solicitarea virării unor sume mari de bani într-un anumit cont bancar, în schimbul unor aşa-zise taxe de curierat, de legalizare, de traducere autorizată sau de expertizare a maşinilor de cusut sau a picturilor.

Recomandari

Alte Articole