Infracţiune silvică constatată de jandarmi în Jibou Reviewed by CD on . Miercuri, 28 februarie 2018, în jurul orei 13.30, în urma unei sesizări telefonice, un echipaj de jandarmi din cadrul Plutonului Jibou a surprins, într-o pădure Miercuri, 28 februarie 2018, în jurul orei 13.30, în urma unei sesizări telefonice, un echipaj de jandarmi din cadrul Plutonului Jibou a surprins, într-o pădure Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Infracţiune silvică constatată de jandarmi în Jibou

Infracţiune silvică constatată de jandarmi în Jibou

Infracţiune silvică constatată de jandarmi în Jibou

Miercuri, 28 februarie 2018, în jurul orei 13.30, în urma unei sesizări telefonice, un echipaj de jandarmi din cadrul Plutonului Jibou a surprins, într-o pădure de pe raza localităţii Jibou, 4 persoane de sex masculin în timp ce tăiau un arbore în locul numit „Copos dâmb”.
La vederea patrulei de jandarmi aceştia au fugit de la locul faptei fiind identificaţi ulterior.
În urma verificărilor s-a constatat că N.A. de 16 ani, N.C. de 16 ani, V.V. de 30 ani şi D.F. de 17 ani, domiciliaţi în localitatea Jibou, au tăiat fără drept, cu ajutorul unui topor, un arbore din specia „fag”, cu diametrul de 65 cm.
După efectuarea de măsurători împreună cu organele silvice, prejudiciul a fost stabilit la 3106,048 lei.
În cauză s-au întocmit acte de constatare privind săvârşirea infracţiunii prevăzute de art.107 din Legea 46/2008 – Codul Silvic, respectiv „Tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieţi sau lăstari din fondul forestier naţional şi din vegetaţia forestieră situată pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate…”.
Actele de constatare vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou pentru continuarea cercetărilor.
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sălaj recomandă cetăţenilor ca în situaţia în care sunt martorii săvârşirii unor fapte similare, să solicite sprijin la numărul unic pentru situaţii de urgenţă „112”.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus