INEDIT-Ariciul, abonat la farfuria pisicii! (VIDEO)

INEDIT-Ariciul, abonat  la farfuria pisicii! (VIDEO)

Un câine și o pisică lângă o farfurie cu lapte, nu este ceva neobișnuit. Dacă cei doi refuză mâncarea pentru prietenul lor atunci putem spune că și animalele au sentimentul de generozitate. Însă când prietenul este un arici, cu atât mai mult, avem de-a face cu un fenomen mai rar întâlnit în lumea necuvântătoarelor.

Îl cheamă Fritzi (FRIȚI) și locuiește laolaltă cu familia Damian din satul Buzaș, județul Sălaj. În fiecare seară, ariciul așteaptă sosirea vacilor de la pășune. Știe din ce în ce mai bine că după ce sunt mulse,  urmează programul de cină, cu lapte cald, servit în farfuria pisicii.

În curtea familiei este loc berechet, pentru toate animalele. Fritzi locuiește sub hambar și poate fi văzut numai când i se face foame. Deloc timid, vine cu regularitate la farfuria cu lapte. Pisica și câinele îi fac loc la masă iar de cele mai multe ori refuză să mănânce din farfurie în favoarea noului musafir -așa că, ariciul înfulecaă pe săturate, minute bune, aproape tot laptele.

Deși locuiesc de o viață întreagă la țară, cei din familie nu au mai avut astfel de ciudățenii la cină, până în această vară. Toruși, vizita la farfurie a prietenului cu țepi este considerat un semn bun de către localnici întrucât prezența lui în bătătură alungă șobolanii, dat mai ales șerpii. Obișnuit cu mersul gospodăriei, ariciul a început să facă vizite și în timpul prânzului. Ultima dată, la masa de amiază, nu s-a dat la o parte când a primit o bucată de placintă.

Mircea MUREȘAN

Recomandari

Alte Articole