Inceput de Martie cu explozie de viroze si pneumonii

Prima parte a lunii martie a fost caracterizata printr-o scadere a numarului de viroze, iar situatia per ansamblu a fost mult mai buna decat cea inregistrata cu sapte zile in urma. Totusi, numarul total de cazuri ramane mare, de aproape 2.080, cele mai multe imbolnaviri fiind depistate si de aceasta data la copii. „In saptamana 5 – 11 martie 2012, s-au inregistrat 1.835 de cazuri de infectii acute ale cailor respiratorii superioare, in scadere cu 4 la suta fata de saptamana precedenta, si 242 de cazuri de pneumonii acute, in crestere cu 1 la suta fata de intervalul de sapte zile anterior. Cei mai afectati au fost copiii, cu 1.269 de imbolnaviri inregistrate la grupa de varsta 0 – 14 ani”, a declarat purtatorul de cuvant al DSP Salaj.

Din totalul de bolnavi, pentru 74 de persoane medicii au recomandat internarea, restul urmand tratament in regim ambulatoriu, numarul spitalizarilor fiind cu 52 mai mic fata de datele care au caracterizat intervalul de sapte zile anterior.

Potrivit sursei citate, in acest sezon rece, la nivel de judet nu a fost depistat niciun caz de gripa, spre deosebire de iernile trecute, cand gripa a dat iama printre salajeni si a facut chiar victime. De asemenea, trebuie precizat ca in aceasta iarna, au fost imunizate antigripal peste 10.300 de persoane din Salaj.

Recomandari

Alte Articole