Începerea anului școlar în condiții de siguranță, în atenția Primăriei Zalău

Începerea anului școlar în condiții de siguranță, în atenția Primăriei Zalău

Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău, a avut o întâlnire cu inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Sălaj, Vasile Bulgărean, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Sălaj, Ligia Marincaș și directorii unităților de învățământ din municipiu (prezenți online), pentru a identifica nevoile unităților de învățământ și măsurile care se impun pentru începerea școlii în condiții de siguranță.

Pentru ca elevii și profesorii să își poată desfășura activitatea, administrația locală a luat următoarele măsuri:

-Dezinfecție în toate unitățile de învățământ
Începând de miercuri, 9 Septembrie, în toate unitățile de învățământ din municipiu vor fi efectuate tratamente de dezinfecție.

-Alocarea de sume unităților de învățământ pentru asigurarea unor lucrări de cablare și conectare la internet
Primăria Municipiului Zalău a alocat suma de 167,22 mii lei pentru cablarea rețelei de internet în toate sălile de clasă.

-Asigurarea materialelor de protecție sanitară – măști și soluții dezinfectante
Pentru achiziția de materiale de protecție, Primăria Municipiului Zalău va repartiza unităților de învățământ suma necesară pentru ca fiecare unitate să demareze procedura de achiziție directă.

-Achiziție de tablete și echipamente IT
După publicarea ghidului de finanțare din fonduri europene (în perioada 7-30 Septembrie), se va stabili procedura de achiziție pentru echipamente din domeniul tehnologiei informației-IT mobile, respectiv tablete pentru uz școlar cu acces la internet, precum și a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice. Valoarea solicitărilor este de 12,1 milioane lei.

Recomandari

Alte Articole