În Sălaj se derulează campania ,,Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți”

În Sălaj se derulează campania ,,Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți"

La nivelul I.P.J. Sălaj se desfășoară acțiuni, în cadrul campaniei ,,Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți”, care are loc la nivel național. Scopul campaniei este prevenirea accidentelor produse prin electrocutare în sectorul transporturilor feroviare. În acest sens, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi Sălaj,

au desfășurat o activitate informativ-preventivă în Gara de Nord din Municipiul Zalău, în vederea conștientizării populației asupra riscurilor cauzate de necunoașterea sau ignorarea pericolului reprezentat de intrarea în câmpul electric existent între acoperișul unui tren și linia de înaltă tensiune. De asemenea, cetățenii au fost informați că acest pericol există chiar și atunci când este vorba despre un tren dezafectat.

An de an, selfie-ul pe acoperișul trenului ucide zeci de tineri prin electrocutare sau îi lasă cu traume pe viață. Oamenii legii recomandă să aibă în vedere pericolul la care se expun, din dorința de a se fotografia într-o ipostază inedită.

Activitățile de prevenire vor continua pe tot parcursul anului, în gările de pe raza întregului județ.

Recomandari

Alte Articole