Impozite si taxe si mai mari in 2013 Reviewed by CD on . Pentru a obtine bani mai multi la bugetul de stat, Ministerul Finantelor Publice a formulat o propunere de act normativ prin care, incepand din 2013, romanii vo Pentru a obtine bani mai multi la bugetul de stat, Ministerul Finantelor Publice a formulat o propunere de act normativ prin care, incepand din 2013, romanii vo Rating:
Ești aici: Acasă » Economie»Impozite si taxe si mai mari in 2013

Impozite si taxe si mai mari in 2013

Impozite si taxe si mai mari in 2013

Pentru a obtine bani mai multi la bugetul de stat, Ministerul Finantelor Publice a formulat o propunere de act normativ prin care, incepand din 2013, romanii vor plati taxe si impozite majorate cu 16,5 procente pentru imobilele si autovehiculele detinute. Procentul reprezinta actualizarea cu rata inflatiei pentru cei trei ani care au trecut de la ultima indexare, au explicat reprezentantii Finantelor, in Nota de Fundamentare care insoteste propunerea. Totodata, cu acelasi procent vor fi majorate si amenzile aplicabile incepand cu anul 2013. “Prin indexarea la inflatie a impozitelor si taxelor locale se preconizeaza ca veniturile bugetelor locale vor creste cu 891 milioane lei”, au declarat reprezentantii Ministerului Finantelor.

Si in perioada 2014 – 2015 se estimeaza ca va fi incasata aceeasi suma, Guvernul urmand sa nu impuna noi majorari in urmatorii trei ani.

Bonificatie pana in 31 martie

Zalauanii care vor sa scape mai ieftin la plata taxelor și impozitelor locale, aferente anului fiscal 2012, trebuie sa se grabeasca. Termenul stabilit de administratia municipala pentru acordarea de bonificatii pentru cei care achita integral impozitul datorat la bugetul local este 31 martie, data de care ne despart cateva zile. De aceeasi bonificatie au parte si zalauanii persoane fizice si juridice care nu au restante si care isi achita pana la 31 martie impozitul pe mijloace de transport datorat administratiei locale.

De asemenea, pentru persoanele ale caror venituri familiale sunt mai mici decat salariul minim pe economie ori constau in exclusivitate din indemnizatie de somaj sau ajutor socoial, se acorda reducere cuprinse intre 10 – 40 la suta, in functie de caz.

Taxele si impozitele locale au ramas neschimbate fata de anul trecut, conform unei decizii a alesilor municipali luata in sedinta de Consiliu Local, in luna decembrie a anului trecut.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus