HC Zalău, victorie fără emoţii în ultimul meci de pe teren propriu

HC Zalău – SCM Craiova 31 – 25 (16 – 15)

HC Zalău: Mirela Nichita, Mihaela Cheţa, Adina Mureşan – Roxana Rob (2), Carmina Bădiţă (4), Florina Ciobanu (3), Florina Ţurcaş (1), Andrada Trif (2), Crina Ailincăi (1), Roxana Varga (3), Gabriella Szucs (3), Georgiana Ciuciulete (10), Andrada Pop (1), Valeria Beşe (1), Nicoleta Molfea, Ana Maria Şomoi. Manager: Gheorghe Tadici
SCM Craiova: Florina Şerban, Maria Vlăsceanu – Andreea Ianaşi, Marinela Mitran, Elena Pătuleanu, Mihaela Briscan (8), Roxana Han (2), Ioana Pătuleanu (3), Alexandra Gogoriţă (4), Elena Nicu (1), Nicoleta Tiţă (4), Cristina Florica (3). Antrenor: Bogdan Burcea

Restanţa dintre HC Zalău şi SCM Craiova s-a încheiat cu victoria clară a gazdelor, după ce fetele lui Tadici aveau avantaj de un sin- gur gol la pauză. Aşa cum a spus-o şi managerul zălăuan la finalul partidei, în unele momente s-a văzut oboseala de după finala Cupei EHF, în rândul jucătoarelor de la HC Zalău, iar oaspetele au profitat  cât au putut de jocul ceva mai slab al echipei zălăuane. După ce Zalăul a condus timp de 18 minute, craiovencele au restabilit egalitatea la opt şi au reuşit chiar să preia conducerea, menţinându-se în avantaj până în minutul 28, când echipa zălăuană a restabilit egalitatea la 14. Carmina Bădiţă a marcat în minutul 29 pentru 15 – 14, iar la câteva secunde distanţă căpitanul Georgiana Ciuciulete a dus Zalăul, din nou, la două goluri avans. Scorul pauzei avea să-l stabilească însă Mihaela Briscan, de la oaspete, care a înscris al 15-lea gol pentru echipa sa.
Pauza a fost un sfetnic foarte bun pentru zălăuance, care, în repriza secundă s-au distanţat decisiv pe tabelă. După 18 minute din partea secundă, Zalăul avea deja un avans de opt goluri, 27 – 19, iar pe final Tadici şi-a premis să trimită pe teren doar jucătoarele tinere, care au evoluat mai puţin în acest sezon, menajându-şi toate jucătoarele de bază. Craiova a încercat să reducă din handicap, dar nu a reuşit să ajungă decât la şase goluri în spatele Zalăului (31 – 25).
La finalul partidei a avut loc un moment special, managerul Gheorghe Tadici adresându-le câteva cuvinte de mulţumire tuturor jucătoarelor, în special celor trei de care clubul zălăuan se va despărţi în această vară, Mirela Nichita, Mariana Cristoaica şi Nicoleta Molfea, tehnicianul zălăuan oferindu-le celor trei câte un buchet de flori.
Gheorghe Tadici, manager HC Zalău: “A fost un meci în care am urmărit victoria. S-a văzut că echipa este foarte obosită după finala Cupei EHF, în special jucătoarele de bază. Urmează ca în câteva zile, federaţia să decidă data ultimului joc, un joc cu miză pentru podium. Aşteptăm să se hotărască cât mai repede data meciului, pentru că au fost vehiculate până acum trei date. Vom încheia apoi un sezon pe care, personal, îl apreciez ca bun spre foarte bun. Poate în campionatul intern puteam să avem rezultate mai bune şi să fim mai sus. Avem însă o serie de circumstanţe atenuante prin faptul că am fost vitregiţi în unele meciuri de absenţa mea pe bancă. Nu ştiu dacă din cauza mea sută la sută sau provocat. Îmi pare bine că am făcut o performanţă deosebită pentru handbalul românesc, prin jucarea unei finale de cupă europeană”.
“Bogdan Burcea, antrenor SCM Craiova: “Un meci împotriva unei echipe care a jucat finala Cupei EHF. Era de aşteptat că vom pierde, pentru că este o diferenţă clară de valoare. Am venit cu gândul să avem o evoluţie cât mai bună, dar atât am putut împotriva Zalăului. Ne aflăm merituos pe această poziţie, care ne duce la barajul pentru rămânerea în Liga Naţională, care se va juca săptămâna viitoare. Sper să continuăm evoluţiile bune care le-am avut în retur şi la anul să ne vedem din nou în Liga Naţională. Am fost încrezător din prima clipă, pentru că nimeni nu a crezut că vom merge la baraj în afară de mine şi de fete. Ne-am luptat pentru şansa noastră şi cred că merităm să rămânem la acest nivel”.

Recomandari

Alte Articole