HC Zalau poate sa joace finala Cupei EHF, in proportie de 99 la suta, pe teren propriu

Iubitorii handbalului din Salaj vor avea sansa sa vada “pe viu”, o finala de cupa europeana, Federatia Europeana de Handbal acceptand deja, in proportie de 99 la suta, ca finala Cupei EHF sa se dispute la Zalau, daca echipa managerului Gheorghe Tadici va trece in semifinale de spanioloaicele de la CB Mar Alicante. Chiar daca regulamentul prevede ca sala in care se disputa finala sa aiba minim 2.000 de locuri, exista sanse mari ca Federatia Europeana de specialitate sa-i permita clubului zalauan sa joace la Zalau finala. “Avand in vedere ca este o situatie speciala, Sala Sporturilor fiind intr-un proces de renovare, in proportie de 99 la suta, cei de la forul european vor accepta sa jucam finala la Zalau. Deocamdata insa ne gandim la din semifinale, cu Mar Alicante, o echipa valoroasa , care anul trecut a jucat finala Cupei Cupelor”, a declarat managerul Gheorghe Tadici, care parea deranjat de faptul ca unii incearca sa minimalizeze valoarea competitiei in care evolueaza HC Zalau. “Se poate verifica pe site-ul Federatiei Europene ca aceasta competitie, Cupa EHF, este a doua ca valoare, dupa Liga Campionilor. Aceasta este ordinea si la tragerea la sorti, prima este Liga Campionilor, apoi urmeaza Cupa EHF. In Cupa EHF pot evolua doar echipe de pe locurile 2, 3 si 4, din prima liga, in timp ce in Cupa Cupelor pot juca echipe din partea de jos a clasamentului primei ligi, chiar si echipe din liga secunda, daca au castigat cupa in tarile din care provin. Unele se pot califica si numai daca ajung in finala, daca echipa care castiga cupa devine si campioana”, a mai mentionat tehnicianul zalauan. In acest sezon, Romania a fost reprezentata in Cupa Cupelor de Otelul Galati, care a pierdut finala Cupei Romaniei impotriva Oltchimului.

In vederea unei cat mai bune pregatiri pentru “dubla” din semifinalele Cupei EHF, cu Mar Alicante, de la finalul saptamanii viitoare, HC Zalau va sustine maine seara si sambata dimineata, la Sfantu Gheorghe, doua jocuri de pregatire cu lotul national de tineret al Romaniei, condus de Dumitru Musi. “Vrem sa echipa pentru meciurile cu Mar Alicante, dar si sa ajutam lotul national de tineret”, a mentionat Tadici.

 Gabriella Szucs a suferit o accidentare grava in partida de la Roman, urmand ca in acest weekend sa efectueze un tratament la o clinica din Debrecen.

 Daca Georgiana Ciuciulete a fost convocata saptamana trecuta la lotul national de senioare, urmand sa evolueze in aceasta dupa-amiaza impotriva Serbiei, potrivit managerului Gheorghe Tadici, Roxana Rob si Roxana Varga s-au pregatit in aceasta saptamana cu echipa de club, chiar daca au primit convocari de la lotul national de tineret. Portarul Adina Muresan nu a fost convocata din cauza unei accidentari mai vechi, care a tinut-o pe margine o perioada destul de lunga.

Recomandari

Alte Articole