HC Zalau, in sferturile de finala ale Cupei EHF

HC Zalău are, din nou, şansa să joace un sfert de finală intr-o cupă europeană, dupa o pauza de noua sezoane. Formaţia condusă de managerul Gheorghe Tadici a obţinut ieri calificarea in sferturile de finală ale Cupei EHF, după ce a dispus in ambele partide din optimi, de CSM Bucureşti. Ambele meciuri s-au disputat la Zalău, in Sala “Avram Iancu”, conducerile celor două cluburi ajungand la această inţelegere la scurt timp după tragerea la sorţi.

Sambătă, in prima partidă, HC Zalău nu a avut una dintre cele mai bune evoluţii in special in primele şi ultimele zece minute, impunandu-se la odiferenţă de trei goluri (27 – 24), după ce in minutul 51, echipa zălăuană conducea cu opt goluri (26 – 18).

Bucureştencele, care au fost gazdele primei intalniri, au inceput mai bine jocul, iar in minutul şapte, la scorul de 3 – 1 pentru CSM, Gheorghe Tadici a fost nevoit să ceară primul timp de odihnă.

Zalăul a egalat la cinci, dar formaţia din Capitală s-a desprins din nou, la trei goluri, 8 – 5, in minutul 15. Ciuciulete şi compania au restabilit egalitatea la opt, in minutul 19, după care au intors rezultatul in favoarea lor, avand la pauză avans de patru goluri (15 – 11).

Repriza a doua a fost controlată de Zalău, dar pe final, formaţia de sub Meseş a avut din nou o evoluţie modestă, permiţandu-le bucureştencelor să se apropie la trei goluri pe final.

In partida de ieri, echipa zălăuană a obţinut o victorie mai categorică, la opt goluri (28 – 20), după ce conducea la pauză cu 11 – 8. Evoluţia echipei zălăuane a fost ceva mai bună decat in primul meci, dar au fost şi momente in care jocul handbalistelor noastre nu s-a ridicat la pretenţiile managerului Gheorghe Tadici.

Atat in primul meci, cat şi in al doilea, cea mai bună marcatoare a fost Roxana Rob. Extrema stangă a Zalăului a marcat opt goluri in prima intalnire, iar in partida de ieri a inscris de zece ori in poarta bucureştencelor.

“Din punctul meu de vedere, nu s-a pus niciun moment problema caştigătoarei, ci doar a diferenţei de goluri. Cred că Zalăul a fost un pic mai relaxată in debutul de partidă, pană a văzut despre ce e vorba, pe urmă s-au dus la opt goluri. Noi am jucat cu jucătoarele tinere, pentru că cupa nu mai reprezintă nimic pentru mine, din moment ce am picat cu Zalăul. Tragerea la sorţi nu a fost corectă, a fost un aranjament al Federaţiei Europene de Handbal. Nu se poate să pice două echipe romaneşti, care să se elimine una pe cealaltă, două echipe daneze pică să se elimine una pe alta, iar două echipe din Franţa, la fel. Foarte curios este că două echipe din Ungaria nu au mai picat impreună”, a declarat antrenorul ceor de la CSM bucureşti, Vasile Mărgulescu.

Managerul Gheorghe Tadici s-a arătat mulţumit de această calificare, dar nu a ascuns faptul că, in unele momente, jocul echipei sale nu s-a ridicat la nivelul aşteptat. “A fost o victorie mai categorică decat in primul meci. Pană la urmă, era normal să ne calificăm. Sunt mulţumit pentru că este un rezultat cu care se mandreşte clubul, oraşul Zalău, judeţul Sălaj şi, chiar şi Romania. Am avut insă şi azi anumite perioade in care am evoluat mai slab decat trebuia. Am scos in evidenţă portarul lor, prin şuturi moi şi slab plasate. Sunt nemulţumit de anumite jucătoare, care evoluează mai puţin şi care, atunci cand intră in teren nu au mentalitate de invingătoare, iar cand stau pe bancă revendică faptul că nu joacă. Nu vreau să găsesc scuze, dar oboseala şi-a spus cuvantul in aceste două meciuri. Totuşi, cinci jocuri in 12 zile este mult pentru o echipă. Meritul pentru această calificare este al echipei, in special al celor care şi-au adus intr-adevăr aportul. Aşteptăm cu incredere tragerea la sorţi de marţi”.

Şi căpitanul Zalăului, Georgiana Ciuciulete a recunoscut la finalul meciului de ieri că ea şi colegele sale puteau obţine mai multe de la această “dublă”. “Este un rezultat important pentru club această calificare, dar nu am jucat la capacitatea noastră maximă. Trebuia să facem jocuri mult mai bune, mai decisive, dar totuşi, este o calificare şi sperăm să nu dezamăgim lumea in partidele viitoare din campionat, dar şi din cupele europene. Ne-am bucura să avem un adversar mai accesibil in sferturi, dar, indiferent ce echipă vom intalni, vom face tot posibilul să ne calificăm in semifinale”.

Tragerea la sorţi a sferturilor de finală ale Cupei EHF va avea loc marţi.

Recomandari

Alte Articole