HC Zalău, aproape de a opta semifinală europeană din istoria clubului

HC Zalău este foarte aproape de a juca a opta semifinală de cupă europeană, după ce, în 2008, înainte ca Tadici să revină pe banca Zalăului, formaţia de la poalele Meseşului se bătea la retrogradare. Echipa zălăuană a câştigat sâmbătă seara la trei goluri, 24 – 27, partida din deplasare cu HBC Nimes, din cadrul sferturilor de finală ale Cupei EHF şi se poate gândi deja la penultimul act al competiţiei.
Ultima semifinală jucată de echipa zălăuană a fost în 2001, în Cupa Cupelor, celelalte şase semifinale jucate fiind în 1992 – semifinală Cupa IHF, în 1994 – semifinală Cupa Cupelor, în 1996 a jucat semifinala Cupei City Cup, apoi finala, pe care a şi câştigat-o, în 1996 – semifinale Trofeul Campionilor, în 1997 – semifinale Cyti Cup şi în 1998 – Cupa Cupelor. “Nu este la îndemâna oricui să joace o semifinală de cupă europeană. Sper să ajungem în semifinalele Cupei EHF şi să jucăm a opta semifinală europeană. Meritul cel mai mare este al fetelor, care au făcut un joc bun la Nimes. Nu ne va fi uşor în retur, pentru că mai avem de susţinut mâine derby-ul cu Oţelul Galaţi. Echipa din Galaţi vine după doar zece zile de pregătire, fără jocuri, iar noi venim după o deplasare lungă, în Franţa, dar şi după un joc greu. Încercăm să ţinem pasul cât mai bine pe ambele fronturi. Sper ca fetele să fie în plenitudinea forţelor atât fizic, cât şi psihic. Va fi un duel între locurile doi şi trei, în care ne dorim victoria. Sper ca echipa să nu fie afectată de faptul că voi sta, din nou, în tribună, din cauză că arbitrii români sunt preocupaţi, mai mult, de băncile tehnice într-un meci de handbal, decât de jocul din teren, lucru care nu se întâmplă şi în competiţiile europene”, a declarat managerul Gheorghe Tadici.
HBC Nimes: Bralo, Pierson – Champion (1), Bosc (1), Bulleux (6), Carrat, Herbrecht, Ayglon (1), Bosc (1), Asperges, Claver, Khrlikar (6), Jericek (9). Antrenoare: Manuela Ilie
HC Zalău: Nichita, Mureşan – Rob (6), Bădiţă (2), Cristoaica, Ţurcaş (2), Trif (2), Czeczi, Ailincăi, Szucs (6), Ciuciulete (6), Beşe (3), Molfea, Şomoi. Manager: Gheorghe Tadici
Şanse reale la calificarea în semifinale mai au: KIF Vejen (Danemarca), care a dispus cu 35 – 25 în tur de TSV Bayer 04 Leverkusen (Danemarca), Team Tvis Holstebro (Danemarca), care a învins cu 42 – 34 Lada Togljatti (Rusia) şi Maliye Milli Pyiango SK, care a obţinut un rezultat de egalitate, 26 – 26 în deplasarea de la CB Mar Alicante (Spania).
Acţionarii echipei HC Zalău: Consiliul Judeţean Sălaj, Primăria şi Consiliul Local Zalău, Inserco. Colaboratori: Vidalis Holding, Ady Com, Centogroup, Brilliant Plaza, Hanul Drumeţilor, Total AS, Salvosan Ciobanca, Accent, SC SCT Invest SRL, Magazin Sălăjean.

Recomandari

Alte Articole