HC Zalau a pierdut un punct importat la Constanta

Lipsa antrenorului Gheorghe Tadici pe banca echipei HC Zalău s-a văzut şi in partida de la Constanţa, echipa zălăuană inregistrand a doua remiză consecutivă, 24 – 24 in faţa formaţiei Universitatea Neptun, după ce a avut un avans de şase goluri in prima parte a meciului, iar la pauză a condus cu cinci goluri (10 – 15).

Formaţia pregătită de Gheorghe Tadici a avut un inceput bun de meci, distanţandu-se rapid pe tabelă. In minutul patru scorul era 2 – 2, după care Zalăul s-a distanţat tot mai mult, conducand cu 6 – 3 in minutul 13, moment in care antrenorul Neptunului, Florin Pera, a solicitat primul timp de odihnă. Tot echipa zălăuană a fost mai prezentă in joc, distanţandu-se la şase goluri in minutul 25, 14 – 8, cea mai mare diferenţă de scor a meciului. Prima parte a partidei dintre Universitatea Neptun Constanţa şi HC Zalău a găsit echipa lui Tadici in avans cu cinci goluri (10 – 15).

De la vestiare a ieşit parcă o cu totul altă echipă a Zalăului. Ciuciulete şi compania au comis multe greşeli, in special pe faza de atac, in timp ce gazdele, Neptun Constanţa au redus tot mai mult din handicap. Jucătoarele lui Florin Pera au reuşit chiar să restabilească egalitatea in minutul 41, iar Dana Morari, in calitate de Oficial A al Zalăului in această partidă, a solicitat primul time-out pentru echipa zălăuană. Ultimele 19 minute au fost “infarct”. HC Zalău a condus la un gol, de cele mai multe ori, dar constănţencele au egalat rapid, de fiecare dată. Cu patru minute inainte de final, Neptun Constanţa a trecut pentru prima dată in avantaj, 24 – 23, prin reuşita jucătoarei Enescu, dar Cristoaica a restabilit egalitatea la 24, in minutul 58. A fost ultimul gol al partidei, pentru că a urmat atacul Constanţei, dus aproape pană la limita pasivului, iar ultimele 35 de secunde ale meciului au găsit in atac echipa zălăuană, care, din păcate, nu a reuşit nici ea să marcheze. HC Zalău merita insă o aruncare de la şapte metri, după ce pivotul Georgiana Ciuciulete a fost luată pe sus de două apărătoare adverse, care se aflau in careul de şapte metri.

Jucătoarele constănţene s-au bucurat extrem de mult la final de punctul caştigat in faţa Zalăului, in timp ce jucătoarele lui Tadici au părăsit terenul dezamăgite că au obţinut doar un punct dintr-un meci pe care, la un moment dat, l-au avut in mană. Jocul dintre cele două echipe a fost insă de o calitate foarte bună, cum rar se poate vedea in Liga Naţională, lucru recunoscut şi de comentatorul postului de televiziune DigiSport.

“Puteam caştiga, dar puteam şi pierde meciul de la Constanţa. Primele 12 minute din a doua repriză au fost catastrofale, iar Constanţa a profitat şi a egalat. Cu toate acestea, meciul a fost de o calitate bună, peste media din campionatul intern. Constanţa s-a intărit cu cateva jucătoare valoroase, chiar şi din străinătate şi are un joc mai bun decat in prima parte a campionatului. Nu pot să le reproşez nimic fetelor. Punctul pierdut mi-l asum eu. Sunt mulţumit de angajamentul fetelor. Prin acest rezultat le-am mai făcut o plăcere unor carcotaşi, care, dacă nu s-au uitat la meci, probabil vor spune, din nou, că a fost blat. Din păcate, nu s-au putut bucura in totalitate, pentru că nu am pierdut decat un punct. Cu punctul caştigat la Constanţa avem 25 şi suntem in continuare pe locul doi, ceea ce e cel mai important”, ne-a precizat la finalul partidei managerul Gheorghe Tadici. Tehnicianul zălăuan a ţinut să le mulţumească, pe această cale, celor cinci suporteri care au ţinut să fie, din nou, alături de echipă, chiar dacă a fost o deplasare foarte lungă. Din păcate, la fel ca la alte meciuri din deplasare, suporterilor zălăuani le-au fost confiscate bannerele, steagurile şi toba, in timp ce suporterii echipei gazdă au fost lăsaţi in sală cu tot arsenalul.

Chiar dacă, iniţial a fost programat să se dispute miercuri, 7 martie, există posibilitatea ca meciul dintre HC Zalău şi Oţelul Galaţi, din cadrul etapei a XVIII-a, să se dispute cu o săptămană mai devreme, adică in 29 februarie.

CSU Neptun Constanţa: Petrescu, Şitenko – Şeiko (7), Dincu (5), Enescu (5), Bratu (4), Iovănescu (2), Cirstea (1), Roiban, Arfir, Rusali, Ionescu. Antrenor: Florin Pera.

HC Zalău: Nichita, Cheţa – Ciuciulete (7), Szucs (5), Beşe (5), Czeczi (2), Ailincăi (2), Trif (1), Cristoaica (1), Molfea (1), Şomoi, Ţurcaş. Manager: Gheorghe Tadici.

Recomandari

Alte Articole