Gheorghe Tadici va juca a opta semifinala europeana cu HC Zalau

Manuela Ilie, antrenoarea echipei HBC Nimes, a precizat că a venit la Zalău cu gândul de a obţine calificarea, dar a fost greu să întoarcă rezultatul din Franţa. “Calificarea s-a pierdut în ambele meciuri, nu doar în cel din Franţa. Noi am venit la Zalău cu speranţa că ne putem califica, dar am avut o primă repriză la Nimes care ne-a adus prejudicii. Şapte goluri la pauză este foarte mult în handbal ca să poţi să revi în faţa unei echipe care are o apărare foarte bună. Am condus la Zalău în unele momente, dar un meci se joacă 60 de minute şi cele 60 de minute nu am putut să evoluăm aşa cum ne-am dorit. Ne-am confruntat cu multe accidentări în ultima perioadă, iar acest lucru ne-a afectat şi în cele două meciuri cu Zalăul. Am avut foarte puţine fete la antrenament în această săptămână. Important pentru noi a fost să mergem neînvinse de la Zalău, de aceea am şi cerut acel time-out pe final. În campionatul Franţei, Zalăul s-ar clasape locul cinci. Apărarea este foarte bună, însă nu ştiu dacă le-ar permite fetelor să joace atât de dur, pentru că arbitrajul din Franţa diferă foarte mult faţă de cel din România”.

De cealaltă parte, managerul Gheorghe Tadici a precizat că rezultatul de la final nu reflectă realitatea dintre valoarea celor două echipe, fiindcă a rulat întreg lotul pe care l-a avut la dispoziţie, dându-le posibilitatea să evolueze şi jucătoarelor tinere. “Remiza de la Zalău nu este concludentă, pentru că în minutul 50, la şase goluri diferenţă, am făcut multe schimbări. Am introdus chiar şi jucătoare năcute în 1992, dar, din păcate, nu au fost conectate la joc aşa cum ar fi trebuit. Au dărâmat ce au construit celelalte, dar nu avem ce face, fiindcă aşa se construiesc jucătoare, dându-le posibilitatea să evolueze şi în meciuri oficiale puternice. Este bine însă dacă peste un an sau doi vor putea să se ridice la nivelul celorlalte jucătoare, care au şi obţinut această calificare. Golul lor egalizator a fost înscris dintr-o aruncare de la şapte metri dar acest lucru contează mai puţin. Impotrant este că jucăm o finală de cupă europeană. Sper să reuşim să ne recuperăm pentru că urmează miercuri un meci dificil, la Roman”.

HC Zalău: Nichita, Cheţa, Mureşan – Rob (4), Bădiţă, Ciobanu, Cristoaica (1), Trif (6), Ailincăi (1), Varga, Szucs (3), Ciuciulete (8), Beşe (2), Molfea (4), Şomoi. Manager: Gheorghe Tadici.

HBC Nimes: Pierson, Chattellet – Champion, Belleux (1), Carrat (1), Herbrecht (1), Ayglon (3), Dancette (4), Bosc (9), Asperoes, Clavel (1), Krhlinkar (5), Bralo, Jericek (4). Antrenoare: Manuela Ilie.

Recomandari

Alte Articole