Gheorghe Tadici acuza selectia facuta de Radu Voina: "Nu poti face performanta cu jucatoare din Divizia A"

Nationala feminina de handbal a Romaniei a facut primul pas gresit la Campionatul Mondial din Brazilia, remizand marti seara, scor 28 – 28 impotriva Japoniei, dupa ce, la un moment dat, avea avans chiar si de sase goluri. Tricolorele conduse de Radu Voina au avut insa un final foarte slab de meci, incasand trei goluri consecutive in ultimele 90 de secunde.

Romania s-a chinuit in fata unei echipe care a fost invinsa categoric in primele doua meciuri, 22 – 41 cu Franta si 24 – 32 cu Brazilia, ceea ce ar trebui sa le dea mult de gandit jucatoarelor lui Voina.

Fostul selectioner al Romaniei, Gheorghe Tadici, care a devenit vicecampion mondial cu nationala in 2005, iar in 2007 s-a clasat pe locul patru, calificand echipa Romaniei la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008, a precizat ca totul porneste de la modul in care a fost facuta selectia. “Fiercare antrenor raspunde de selectia pe care o face si fiecare culege ceea ce seamana, insa mi se pare curios modul in care s-a facut selectia pentru acest Campionat Mondial. Nu poti face performanta cu jucatoare din Divizia A sau sa duci jucatoare care, inainte de Mondiale, au evoluat 40 de minute la Trofeul Carpati. Eu am avertizat de mult timp, chiar si intr-o sedinta a Consiliului de Administratie, ca Japonia nu e de neglijat. Cand toata lumea se pregatea intens pentru aceste Mondiale noi ne plimbam dintr-o locatie intr-alta si faceam conferinte de presa, iar in Brazilia am ajuns primii pentru a ne acomoda. Dupa Olimpiada de la Beijing a inceput un nou ciclu olimpic pentru toate echipele si la fiecare s-a inceput reconstructia numai la noi nu. Unii sustin ca am avut echipa mai buna in 2007, insa vreau sa precizeze ca a fost si un Campionat Mondial mai puternic. Acele persoane sa nu uite insa ca in lot exista si acum 12 jucatoare medaliate”.

Tehnicianul echipei HC Zalau a mai afirmat ca nimic nu este inca pierdut in ceea ce priveste obtinerea unei medalii, insa fetele vor trebui sa fie foarte atente in partidele urmatoare. “Sper ca fetele sa realizeze macar acum, dupa egalul cu Japonia, ca sunt la Mondiale. Ma gandeam ca evolutiile din primele doua meciuri sunt linistea dinaintea furtunii, insa vad ca este o cu totul altfel de furtuna. Primul semnal de alarma a fost tras dupa meciul cu Tunisia, insa nu a inteles nimeni”.

Daca in primele doua meciuri au evoluat si cele doua zalauane, Tolnai si Farcau, dar si interul Babeanu, care se afla inca sub contract cu echipa zalauana, in partida cu Japonia Farcau a fost tinuta pe margine tot meciul, evoluand doar Tolnai si Babeanu, ultima marcand un singur gol. Dupa trei meciuri, Romania ocupa locul trei in grupa, dupa Brazilia si Franta, fiecare cu maximum de puncte.

Pentru Romania urmeaza azi si maine cele mai dificile jocuri din faza grupelor, urmand sa intalneasca in aceasta seara, de la ora 23:45, reprezentativa Braziliei, iar maine, de la ora 21:45, Franta. Ambele meciuri vor fi transmise pe DolceSport.

Recomandari

Alte Articole