Gheorghe Tadici a fost suspendat patru etape

In cadrul ultimei sedinte a Comisiei de Disciplina din cadrul Federatiei Romane de Handbal, desfasurata marti, la sediul federatiei, au fost analizate si evenimentele petrecute la meciul dintre HC Zalau si HC Dunarea Braila, incheiat cu victoria oaspetelor, 24 – 25. In urma analizei facute, s-a decis suspendarea pe o perioada de patru etape a managerului de la HC Zalau, Gheorghe Tadici, incepand cu etapa de sambata, in care formatia zalauana va intalni, pe teren propriu, CSM Ploiesti. Pe langa suspendarea de patru etape, fostul selectioner al Romaniei a primit si o amenda de 1.000 de lei, care, potrivit site-ului oficial al FRHandbal, trebuie achitata pana la data de 24 februarie.

Contactat telefonic, antrenorul Gheorghe Tadici a precizat ca nu doreste sa comenteze decizia Comisiei de Disciplina.

Va reamintim ca, la finalul partidei dintre HC Zalau si HC Dunarea Braila, managerul Gheorghe Tadici a declarat ca rezultatul final a fost influentat de prestatia arbitrilor valceni, Danulet si Iordache. Chiar daca nu a acuzat arbitrajul, la finalul aceleiasi partide, antrenorul Brailei, Ioan Baban, ne-a declarat ca Federatia Romana de Handbal trebuia sa delege un cuplu mai experimentat de arbitri, avand in vedere ca era vorba de un derby.

Tot in cadrul sedintei de marti, s-a discutat despre partida dintre CSM Cetate Devatrans si HC Zalau, incheiata cu scorul de 22 – 15 in favoarea zalauancelor. La finalul partidei, presedintele Devei, Marian Muntean, a acuzat maniera de arbitraj a gorjenilor Eremia si Draganescu, aducand, de asemenea, acuze grave clubului HC Zalau si managerului Gheorghe Tadici. Comisia Centrala de Disciplina a amanat insa analizarea cazului pentru data de 21 februarie.

Vrem sau nu, pana la urma trebuie sa recunoastem ca arbitrajele influenteaza tot mai des rezultele finale in handbal, la fel ca in fotbal, iar forurile de specialitate iau, de putine ori, decizii impotriva acestora. O fac insa impotriva oficialilor de cluburi, adica a celor care cotizeaza la federatii.

Recomandari

Alte Articole