Fostul manager al Centrului de Recuperare Tratament şi Îngrijire “Acasă”, trimis în judecată pentru înşelăciune Reviewed by CD on . Fostul manager al Centrului de Recuperare Tratament şi Îngrijire "Acasă", Leontin Băbţan, a fost trimis în judecată pentru înşelăciune, fals intelectual şi uz d Fostul manager al Centrului de Recuperare Tratament şi Îngrijire "Acasă", Leontin Băbţan, a fost trimis în judecată pentru înşelăciune, fals intelectual şi uz d Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Fostul manager al Centrului de Recuperare Tratament şi Îngrijire “Acasă”, trimis în judecată pentru înşelăciune

Fostul manager al Centrului de Recuperare Tratament şi Îngrijire “Acasă”, trimis în judecată pentru înşelăciune

Fostul manager al Centrului de Recuperare Tratament şi Îngrijire “Acasă”, trimis în judecată pentru înşelăciune

Fostul manager al Centrului de Recuperare Tratament şi Îngrijire “Acasă”, Leontin Băbţan, a fost trimis în judecată pentru înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals. Totodată, sub acuzaţiile de complicitate la înşelăciune şi fals intelectual, în acelaşi dosar, s-a dispus trimiterea în judecată şi a fostul director medical al instituţiei medicale, Ioana Rotaru. “Prin rechizitoriul, conţinând 676 de pagini, întocmit în data de 31.08.2015, Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor: Băbţan Leontin, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată (63 acte materiale), fals intelectual în formă continuată (690 acte materiale) şi uz de fals în formă continuată (63 acte materiale), şi Rotaru Ioana, în sarcina căreia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de complicitate la înşelăciune în formă continuată (63 acte materiale) şi fals intelectual în formă continuată (627 acte materiale)”, precizează procurorii sălăjeni.
Potrivit comunicatul de presă al Parchetului, din actele de urmărire penală administrate în cauză, rezultă faptul că, cei doi inculpaţi, în calitate de manager şi respectiv, director medical, la Centrul de Recuperare Tratament şi Îngrijire Acasă, în perioada 2008 – februarie 2015, au indus în eroare Casa de Asigurări de Sănătate Sălaj, prin întocmirea unui număr de 63 de rapoarte de decont ce conţineau date nereale, inserate într-un număr de 627 de foi de observaţie, rapoarte de decont ce atestau prestarea unor servicii medicale, ce în realitate, nu au fost prestate. “Ca urmare a săvârşirii acestor infracţiuni a fost cauzat un prejudiciu Casei de Asigurări de Sănătate Sălaj în cuantum de 1. 627. 776 de lei, Casa de Asigurări de Sănătate Sălaj constituindu-se parte civilă în cauza penală, cu suma mai sus menţionată, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile de întârziere”, se mai arată în sursa citată.
În instrumentarea acestei cauze, organele de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Sălaj și încă a 16 servicii județene anticorupție, a ofițerilor de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliție a Județului Sălaj, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, precum și de sprijinul de specialitate al Inspectoratului de Jandarmi Județean „Menumorut Voievod” Sălaj.
Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Zalău. “Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au subliniat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus