Focuri de armă şi intervenţia mascaţilor la Ileanda (VIDEO)

Răfuială cu scenariu de film în comuna Ileanda. De fapt, un nou episod din serialul ”Apă în loc de motorină”, în care zeci de naivi au fost traşi pe sfoară de câteva femei din localitate. Ademeniţi de preţul bun al combustibilului clienţii plăteau şi dispăreau fără să mai verifice conţinutul din canistre. Câţiva ţepuiţi au descins ieri în sat pentru a cere socoteală escrocilor înarmaţi cu o puşcă, decişi să-şi facă singuri dreptate.

Cea mai scumpă apă se vinde în Ileanda- 4 lei litrul!

Nu este nici plată nici minerală, nici cu proprietăţi miraculoase. Este banala apă tulbure din râul Someş, vândută în loc de motorină fraierilor. Creierii operaţiunii par a fi două femei care locuiesc în apropierea gării. Pentru a nu da de bănuit tranzacţia era făcută ca la carte, fără contact vizual între vânzător şi cumpărător, doar cu instrucţiuni comunicate prin telefon. De regulă aşa zisa motorină era plasată în locuri mai retrase din balastieră iar cumpărătorul ajungea acolo cu indicaţii prin telefonul mobil. Sub pretextul că tranzacţia trebuie făcută repede clienţii luau pe fuga ”marfa” iar banii erau lăsaţi în locul canistrelor. O posibilă explicaţie prin care oamenii cumpărau aşa zisa motorină ar fi prezeţa utilajelor din balastieră sau locomotivele din gară, ca sursă de aprovizionare a falsificatorilor. Cantitatea tranzacţioată a depăşit uşor 1000 de  litri, în nici două luni. Fenomenul ţepelor cu apă în loc de combustibil este mai vechi de doi ani şi binecunoscut în Ileanda.

Faptele de escrocare şi înşelăciune au fost cu zecile, spun poliţiştii. Modul de operare îngreunează munca de cercetare tocmai pentru că nu a existat o întâlnire faţă în faţă între cumpărători şi vânzători. Probabil din aceleaşi motive nu au fost depuse plângeri de către păgubiţi la postul de poliţie.

Focuri de armă, răpire, distrugere şi descinderi cu percheziţii ale mascaţilor

Mai mulţi păgubiţi au ajuns ieri după masă în Ileanda pentru a-i căuta şi pedepsi pe cei care i-au înşelat. O presupusă vinovată a fost luată de pe drum şi dusă în pădure la marginea comunei unde a fost împuşcată în sânul drept cu o armă cu aer comprimat şi amortizor de zgomot. Femeia a scăpat de furia păgubiţilor însă nu recunoaşte că ar fi implicată în vânzarea apei în loc de motorină. În declaraţiile date poliţiştilor reclamă doar faptul că a fost tâlhărită şi împuşcată. O altă victimă a fost bătută şi împuşcată pe malul Someşului. Este vorba de un băiat de 15 ani care a fost transportat de urgenţă la spitalul din Jibou. În încăierările ce au urmat maşina agresorilor a rămas fără geamuri şi cu tabla îndoită după ce a fost lovită cu pietre de către mai mulţi localnici de etnie romă din comună. Poliţişti din cinci comune-Ileanda, Rus ,Letca, Şimişna şi Zalha, s-au mobilizat pentru căutarea şi prinderea scandalagiilor. A fost identificată şi maşina agresorilor care avea număr de înmatriculare de Satu Mare. În faţa secţiei rurale de poliţie scandalul s-a amplificat iar poliţiştii au solicitat ajutorul colegilor de la Intervenţia Rapidă. În scurt timp mascaţii au descins în locuinţa suspecţilor de înşelăciune unde au găsit şi confiscat un întreg arsenal de arme albe: o sabie, un cuţit şi două macete. Două agende cu mai multe numere de telefon ale posibilor păgubiţi au fost de asemenea găsite în urma percheziţiei. Procurorii şi poliţiştii sălăjeni i-au audiat ieri şi astăzi dimineaţă pe toşi cei care au fost implicaţi şi prinşi în acest scandal.

Apel al poliţiştilor!

Poliţiştii secţiei rurale Ileanda face un apel către toţi cei care au fost înşelaţi în tranzacţiile cu motorină să se prezinte cu încredere la postul de poliţie pentru a depune plângere împotriva falsificatorilor de motorină!

Mircea MUREŞAN

Recomandari

Alte Articole