FC Zalău, victorie fără emoţii în faţa „viruşilor verzi”

FC Zalău – Sănătatea Cluj 2 – 0 (1 – 0)

Au marcat: Maior Istvan (min. 22), Cosmin Sabou (min. 55)

 FC Zalău: Claudiu Chiş (min. 90, Alex Gudea) – Maior Istvan, Cosmin Cosma, Vasile Jula (min. 82, Dragoş Surducan), Vlad Negrean, Vlad Lung, Cosmin Sabou (cpt.), Raul Stanciu, Viorel Ionaşcu (min. 77, Gabriel Ţiriac), Gigi Gorga, Andrei Teglaş (min. 68, Andrei Bălan). Antrenori: Marius Paşca (principal), Cristian Oros (secund)

Sănătatea Cluj: Andrei Todoran (cpt.), Rareş Hoca, Adrian Simioanca, Sergiu Şoş, Claudiu Rus, Alin Albu, Nistor Văidean, Bogdan Rus (min. 58, Cristian Micula), Sergiu Ghiorma (min. 56, Andrei Ceaca), Silviu Crişan (min. 79, Sorin Vădana). Antrenor: Marius Semeniuc

 Etapa a 26-a din Liga III-a de fotbal a programat vineri şi duelul de pe Stadionul Municipal din Zalău, dintre FC Zalău şi Sănătatea Cluj, partidă câştigată fără nicio emoţie, cu scorul de 2 – 0 de echipa zălăuană, care contabilizează astfel a şaptea victorie consecutivă. După câteva minute de tatonare, gazdele şi-au creat prima ocazie, prin play-makerul Cosmin Sabou. Mijlocaşul zălăuan şi-a reglat „tirul” în minutul şase, cu un şut de la aproximativ 22 de metri, dar portarul Todoran a reţinut balonul fără probleme. Replica gazdelor a venit în minutul 12, şutul lui Văidean, din marginea careului, fiind respins cu greu în corner de portarul Chiş. A fost practic prima şi ultima ocazie periculoasă a “viruşilor verzi”. După 22 de minute de joc, FC Zalău reuşeşte deschiderea scorului. În urma unui atac pe partea stângă, Raul Stanciu centrează în faţa porţii, Maior apare bine la colţul scurt şi reia balonul cu latul în plasă. Sănătatea beneficiază de o lovitură liberă indirectă de la 25 de metri, în minutul 30, dar şutul lui Simioanca trece puţin alături. Maior Istvan este la un pas de a reuşi dubla, în minutul 38, reluând cu capul în transversală centrarea lui Gorga, de pe partea stângă.

După zece minute de la reluare, FC Zalău îşi majorează avantajul. Teglaş scapă pe constraatac, pe partea dreaptă, pasează în careu pentru Sabou, iar căpitanul Zalăului înscrie cu un şut puternic, sub transversală, care-l lasă fără replică pe portarul Todoran. Aflat la marginea careului mic, avându-l în faţă doar pe portarul advers, Gigi Gorga iroseşte o şansă imensă de a marca în minutul 73, preluând greşit pasa primită de la Maior, de pe partea dreaptă. “Îi felicit pe băieţi pentru atitudine şi pentru rezultatul obţinut, fiindcă primează întotdeauna. În felicit în mod special pe Cosmin Cosma, care azi a jucat cu infiltraţii. Mă bucur că am reuşit să facem un meci bun din punct de vedere tactic. Singura nemulţumire care apare meci de meci este faptul că irosim ocazii importante. E bine că ne creem ocazi, dar trebuie şi fructificate. Avem un sistem de joc care ne permite să ne creem multe ocazii. Un jucător cu caracter, care-şi ajută echipa meci de meci. Spune multe faptul că am obţinut şapte victorii consecutive. Demonstrează că la antrenamente se munceşte. E drept că apărarea are un rol împortant în câştigarea unui meci, dar şi ceilalţi jucători au rolul lor în joc. Dacă aţi observat, în multe meciuri, apărarea la noi începe de la cele două vârfuri. La 1 – 0 sau 2 – 0 pentru noi ne place să stăm la noi în teren, să creem densitate, să nu dăm spaţiu şi timp de gândire adversarului şi, implicit, ne rămân nouă spaţii pe contraatac. Marţi urmează un meci foarte greu la Universitatea Cluj II, dar cred că avem puterea să câştigăm şi ultimele patru meciuri din acest sezon, pentru că nu este nicio presiune la echipă. Cel mai impăortant este ca jucătorii să rămână cu picioarele pe pământ”, a declarat la finalul partidei antrenorul Marius Paşca. Transferat în pauza de iarnă de la Viitorul Zalău, portarul Alex Gudea, a debutat vineri în Liga a III-a, la numai 16 ani. Acesta i-a luat locul în poartă, în minutul 90, titularului Claudiu Chiş, şi acesta din urmă un portar de perspectivă, de doar 20 de ani. “Am spus de la începutul campionatului că unul dintre obiective este întinerirea echipei. Aţi văzut că în ultimele 7 – 8 etape le-am dat posibilitatea să evolueze şi jucătorilor tineri, de pe bancă. Mă bucur că a debutat şi Alex Gudea în Liga III-a, pentru că este un portar cu reale calităţi. Este un băiat serios şi cel mai important este să continue pe aceeaşi linie”, a mai afirmat tehnicianul zălăuan.

După victoria obţinută vineri, FC Zalău a acumulat 45 de puncte, urcând pe poziţia a IV-a în clasamentul Seriei a VI-a. În Etapa următoare, programată marţi, gruparea zălăuană se va deplasa la Cluj, pentru duelul cu Universitatea 2.

 Galerie pentru Vasile Jula

 FC Zalău a avut parte la jocul de vineri şi de o galerie destul de numeroasă, care şi-a încurajat favoriţii aproape pe tot parcursul partidei. Au fost afişate şi două bannere: “Scădem eşecurile, adună victoriile” şi “Demonstraţi că ne meritaţi!!!. Jula mai rămâi un an la FC Zalău”. “Au fost prieteni de-a lui Vasile Jula, veniţi să-l încurajeze atât pe el, cât şi întreaga echipă. Ne bucurăm că au ţinut să fie alături de noi şi sper să o facă şi pe viitor. Jula este un jucător determinant, care şi-a pus amprenta în jocul echipei de când evoluează la noi, iar cei tineri au avut ce învăţa de la el”, a precizat antrenorul Marius Paşca.

Hotărât să-şi pună ghetele în cui în această vară, chiar dacă ar mai avea puterea să joace la acest nivel, cel puţin încă un an, Vasile Jula a precizat la finalul meciului că nu este la îndemâna oricărei echipe să obţină şapte victorii consecutive. “A fost un meci frumos azi (vineri, n.r.), pe care l-am câştigat fără emoţii, iar în tribună a fost o atmosferă frumoasă. Galeria a venit pentru echipă, nu neapărat pentru mine. Când ai rezultate vin şi spectatorii la meciuri. Este bine că am obţinut a şaptea victorie consecutivă, care le ridică şi mai mult moralul băieţilor pentru meciul de marţi, de la Cluj. Nu este la îndemâna oricărei echipe să obţină şapte victorii consecutive. Ar fi extraordinar să terminăm victorioşi şi ultimele patru meciuri ale sezonului”, ne-a declarat fostul internaţional Vasile Jula.

Recomandari

Alte Articole