FC Zalau, succes la limita in fata Unirii Dej

A treia victorie consecutivă pentru elevii antrenorilor Paşca şi Oros, 1 – 0, pe teren propriu, cu Unirea Dej. O victorie muncită, obţinută in minutul 85, prin golul marcat de Gigi Gorga, care a reluat cu capul in plasă, din cinci metri, lovitura de colţ executată de Ionaşcu. FC Zalău a dominat jocul pe tot parcursul celor 90 de minute, ratand cateva situaţii bune de a marca, inaintea inscrierii golului. Maior a fost primul care a avut şansa deschiderii scorului, in minutul 16, după o pasă primită de la Stanciu, dar şutul său, din interiorul careului, a fost deviat in corner de un apărător advers. Teglaş a fost şi mai aproape de a duce Zalăul in avantaj, trimiţand balonul alături de la aproximativ opt metri, după o pasă primită de la Vlad Lung. Tot Teglaş are şansa deschiderii scorului in minutul 70. Acesta primeşte o pasă in careu de la Bălan, insă, deşi se afla in poziţie foarte bună pentru a şuta la poartă, incearcă să-i scoată balonul in centrul careului aceluiaşi Bălan, care şutează intr-un fundaş advers. De cealaltă parte, dejenii s-au apărat aproape pe tot parcursul meciului, ripostand de cateva ori pe contraatac. De două ori au trecut pe langă deschiderea scorului. Prima dată in minutul 64, cand jucătorul de culoare, Kaham Seuntcha a reluat peste poartă din numai şapte metri, iar a doua mare ocazie au avut-o in minutul 75, portarul Chiş scoţand cu greu, de sub transversală, reluarea lui Găbruş, din interiorul careului. “Am reuşit să ne detaşăm de problemele care au fost la inceputul returului şi am intrat la normalitate. Trebuie să avem răbdare, pentru că suntem intr-un proces de intinerire al echipei, dar dacă nu avem trei, patru jucători cu experienţă care să conducă jocul este mai greu să ne exprimăm in teren. Ştiam că meciul de azi va fi unul dificil, pentru că am avut un adversar foarte bine organizat. Aţi văzut că s-au apărat tot meciul şi au incercat să ne prindă pe contraatac. Recunosc că am avut şi puţină şansă, dar pe lipsa noastră de atenţie. Mă bucură faptul că băieţii nu au cedat fizic şi am reuşit să obţinem victoria, aşa cum ne dorim şi in etapele care urmează”, a declarat la finalul partidei Marius Paşca.

Gigi Gorga este la a doua reuşită consecutivă pentru FC Zalău, după ce in etapa trecută a marcat golul de 0 – 2 in victoria de la Ungheni. “Este o victorie pe care am obţinut-o datorită intregii echipe, nu doar mie. După un inceput mai puţin plăcut pentru noi şi pentru suporteri, am dat semne de revenire şi roadele muncii se văd. Sperăm să o ţinem pe aceeaşi linie. Avem un parcus mai uşor in următoarele etape şi sper să obţinem maximum de puncte din jocurile următoare. Am marcat atat azi (vineri, n.r.), cat şi in partidele anterioare datorită colegilor mei. Am fost omul potrivit la locul potrivit. M-a ajutat şi experienţa acumulată de-a lungul anilor. Sper ca cei tineri, care vin din urmă, să inveţe din reuşitele mele. Am dat dovadă de seriozitate intotdeauna. Sunt un om cu familie, la locul meu, iar acest lucru contează foarte mult. In orice sport, nu doar in fotbal, contează enorm de mult să duci o viaţă liniştită, cu adevărat sportivă”, a afirmat omul care a adus a treia victorie consecutivă pentru zălăuani.

FC Zalău: Chiş – Maior, Jula, Cornaci, Lung (min. 88, Păcurar), Cozma, Negrean (min. 78, Surducan), Gorga (min. 90+1, Cherecheş), Stanciu, Bălan, Teglaş (min. 72, Ionaşcu). Antrenori: Marius Paşca (principal), Cristian Oros (secund).

Unirea Dej: Szekely – Bud (min. 56, Bogdan), Dobrău, Traore, Costea, Kereckes (min. 65, Miţiţeanu), Găbruş, Rus, Budean (min. 90+1, Ghiţă), Itu, Petrean (min. 56, Kaham). Antrenor: Mircea Bolba.

Recomandari

Alte Articole