FC Zalau o ia la vale

Jocul echipei FC Zalău lasă tot mai mult de dorit, de la o etapă la alta, iar cel mai deranjant lucru este atitudinea de care dau dovadă anumiţi jucători. Evoluează de parcă ar fi la prima lor evoluţie în Liga a III-a, deşi majoritatea dintre cei care joacă în primul “11” au mai evoluat şi în sezoanele anterioare la acest nivel. Este inadmisibil ca jucători ca Vasile Jula, Gigi Gorga, Cosmin Sabou sau Cosmin Cozma, care mai au puţin şi îşi agaţă ghetele-n cui, să aibă o mai mare dorinţă de joc decât colegii lor mai tineri, care dezamăgesc de la o etapă la alta.

FC Zalău a pierdut vineri al treilea joc din returul campionatului, din tot atâtea partide disputate, cedând cu scorul de 0 – 3, pe teren propriu, în faţa echipei Unirea Floreşti, formaţie ce a făcut fuziune în pauza de iarnă cu Arieşul Turda, echipa urmând să se numească din vară FCM Turda.

Echipa zălăuană a avut o primă repriză destul de reuşită, dacă e să privim posesia mingii, însă ocaziile clare de gol au fost foarte rare. Prima ocazie le-a aparţinut oaspeţilor, în minutul 19, David şutând slab din interiorul careului, iar Chiş reţine fără probleme. Cosmin Sabou încearcă să-l surprindă pe portarul Paul, în minutul 23, cu un şut din afara careului, dar mingea trece puţin alături. Jucătorul oaspeţilor Cîrstean iroseşte o bună ocazie în minutul 27, reluând alături cu capul din numai trei metri centrarea lui Radu. FC Zalău începe în forţă repriza seundă şi iroseşte două ocazii bune de a deschide scorul. În minutul 48, Bălan pătrunde pe partea dreaptă, centrează în careu pentru Gorga, care este blocat în ultimul moment de un fundaş advers, acesta din urmă respingând balonul în corner. Sabou execută lovitura de colţ, acelaşi Gorga reia cu latul dintr-un metru, dar portarul respinge de pe linia porţii. Oaspeţii deschid scorul în minutul 54, prin Adrian David, care reia balonul în plasă din şase metri. Nu trec decât patru minute până când oaspeţii în majorează avantajul, după un eurogol al lui Kelemen, care îl învinge pe Claudiu Chiş cu un şut de la aproximativ 25 de metri, lateral dreapta, trimis direct în vinclul porţii. Marius Paşca schimbă sistemul de joc şi evoluează cu trei atacanţi după roimirea celui de-al doilea gol, dar fără rezultat pe tabelă. Atacantul Zalăului, Andrei Bălan, încearcă să reducă din handicap în minutul 70, după o pasă primită de la Ionaşcu, dar reia alături din opt metri. Unirea Floreşti închide tabela în minutul 88, dintr-o lovitură de pedeapsă obţinută de David şi transformată de Dragu.

Antrenorul echipei oaspete, George Ciorceri, a afirmat că este bucuros de victoria echipei sale, dar nu este mulţumit de jocul prestat de elevii săi. “Este o victorie categorică, dar să ştiţi că este un paradox al fotbalului. Mi-ar plăcea ca echipa mea să controleze jocul, însă a fost al treilea meci în care echipa adversă a avut posesia mai bună, iar noi am câştigat. Suntem adepţii unui joc pragmatic, iar acest lucru din cauza lotului de jucători pe care l-am făcut în grabă. Suntem bine organizaţi în apărare şi când avem ocazia ieşim pe contraatac. Este o tactică italienească pe care nu o agreez, dar îmi place atunci când se câştigă. Şi de data aceasta posesia mingii a fost mult mai bună la gazde, au jucat mai bine, dar au fost ineficienţi, adică nu au pus în pericol poarta noastră. Una peste alta, mă bucur că am câştigat, dar nu mă mulţumeşte jocul. Ne dorim o clasare cât mai bună în acest sezon, iar de la vară să ne batem la promovare”, a declarat după meci antrenorul oaspeţilor, George Ciorceri.

De cealaltă parte, tehnicianul echipei zălăuane, Marius Paşca, a recunoscut că echipa sa are un început dezastruos de retur. “Probabil că este un blocaj psihic. Până la primirea golului am dominat jocul, am stat mai mult în jumăatea adversă. Din păcate, nu am reuşit o colaborare bună între mijlocaşi şi atacanţi, pentru a pune mai multă presiune pe adversar. După primirea primului gol parcă s-a rupt jocul echipei. Momentul psihologic a fost la 0 – 0, când Maior Istvan nu a reuşit să marcheze din 2 – 3 metri. Probabil altfel erau datele problemei. Avem un început dezatruos de campionat, dar sunt mai mulţi factori din cauza cărora am ajuns aici. Ştiam de la începutul returului că avem probleme atât din punct de vedere al pregătirii, cât şi al băncii de rezervă”, a afirmat Marius Paşca.

Următorul meci pentru FC Zalău este programat mâine, de la ora 17, în deplasare, cu liderul Corona Braşov.

FC Zalău: Chiş – Surducan (min. 74, Cherecheş), Jula, Cozma, Negrean, Maior (min. 59, Teglaş), Stanciu, Sabou (cpt., min. 90, Lung), Ionaşcu (min. 83, Ţiriac), Bălan, Gorga. Antrenori: Marius Paşca (principal), Cristian Oros (secund)

Unirea Floreşti: Paul – Miheţ, Simion, Moceanu, Cocoară, Bilegan, Radu (min. 83, Costea), Kelemen, Dragu (min. 89, Soporan), David, Cîrstean (min. 65, Barbuloviciu). Antrenori: George Ciorceri (principal), Marcel Rusu (secund)

Recomandari

Alte Articole