FC Zalău dispune de 17 jucatori pentru returul campionatului

Lotul de bază al echipei FC Zalău, pentru partea a doua a campionatului, este alcătuit din 17 jucători
Nemulţumit de salariul lunar pe care-l lua la FC Zalău, mijlocaşul de 23 de ani a ales să plece la muncă în Italia. Radu Neicu l-a anunţat săptămâna trecută pe antrenorul Marius Paşca că nu mai doreşte să continue la gruparea zălăuană şi în partea a doua a campionatului. “Radu Neicu m-a anunţat că pleacă în Italia, pentru că vrea să câştige mai mulţi bani. Mi-a spus că nu se descurcă cu banii pe care-i primeşte de la noi şi că nu mai poate continua la echipă. Sincer, îmi pare rău, pentru că este un jucător tânăr, cu calităţi, pe care ne puteam baza în viitor. Din păcate, acestea sunt condiţiile pe care le putem oferi şi era nedrept să nu-l fi lăsat să plece”, a afirmat antrenorul principal al FC Zalău, Marius Paşca.
Originar din Zalău, Radu Neicu a început junioratul la FC Zalău, dar l-a încheiat la Universitatea Cluj, alături de alţi trei zălăuani: Robert Vegh, Florin Kordiş şi Ionuţ Moşincat, fiind adus la FC Zalău în vara anului 2009.
În cadrul conferinţei de presă desfăşurată ieri, la sediul clubului, s-a discutat şi despre partea a doua a campionatului, care va debuta vineri, când FC Zalău va primi vizita formaţiei Voinţa Livezile. “Sperăm să nu se mai repete parcursul din ultimele patru etape ale turului. Dacă am fi câştigat cel puţin ultimul meci am fi fost pe locul patru sau cinci. Sperăm însă să trecem peste toate neajunsurile care au fost la echipă, mă refer în special la baza de pregătire, pentru că nu am avut unde să ne pregătim şi suntem deficitari la capitolul pregătire tehnico-tactică. Am avut posibilitatea să jucăm câteva amicale, unele pe teren sintetic. Sperăm însă să avem un parcurs cât mai bun şi să ne îndeplinim ambele obiective. Unul dintre obiectivele echipei este întinerirea echipei, dar şi o clasare cât mai bună, pe unul din locurile 1 – 7. Pe lângă lotul de 17 jucători mai avem în vedere şi câţiva juniori de la cele două grupe de juniori republicani A şi B, Mihai Cherecheş, Paul Coste, David Balint, Marin Gliguţă. Nu numai cei patru sunt în atenţia noastră. Noi ne dorim să putem coopta cât mai mulţi juniori în echipa de seniori”, a declarat antrenorul Marius Paşca.
Şi preşedintele Ioan Morar a ţinut să precizeze că echipa de seniori, dar şi grupele de juniori sunt afectate din cauză că nu au unde să efectueze antrenamente. “Noi stăm prost cu terenurile de antrenament. Dacă nu ajungeam la o înţelegere cu cei de la “U” Cluj, nu aveam nici măcar unde să susţinem meciurile amicale. Acasă am susţinut un singur meci amical pe teren propriu. Totul se rezumă la bani, iar bugetul pe care-l avem nu ne permite să facem mai multe cantonamente sau să ne deplasăm în fiecare zi în alte localităţi pentru a face antrenamente. Vreau să se ştie că la acest club sunt legitimaţi şi 150 de copii, cu care clubul cheltuie o sumă destul de mare de bani. Din păcate, singurii finanţatori ai acestui club am rămas eu şi Primăria Zalău, care este şi acţionar majoritar. Ne-ar conveni să avem şi noi un buget ca alte echipe, nu neapărat din Sălaj, ci şi din afara acestuia, care să ne permită să atacăm promovarea în Liga a II-a şi menţinerea în acest eşalon”, a afirmat preşedintele Ioan Morar.
Antrenorul secund, Cristian Oros, consideră că locul opt, pe care FC Zalău îl ocupă la finalul turului, nu reflectă adevărata valoare a echipei. “Locul pe care-l ocupă FC Zalău în acest moment nu reflectă adevărata valoare a echipei, dar sper ca primul pas înainte să-l facem vineri, în meciul cu Voinţa Livezile. Am avut nişte rezultate negative acasă, ceea ce nu s-a întâmplat în ultimii ani. Principalul obiectiv este clasarea pe unul din locurile 1 – 7, iar întinerirea lotului cred că este un obiectiv secundar. Este o diferenţă mare între nivelul campionatului de juniori republicani şi cel din Liga a III-a”.
Lotul echipei FC Zalău: portari – Claudiu Chiş, George Cozma; jucători de câmp – Vasile Jula, Maior Istvan, Cristian Păcurar, Dragoş Surducan, Vlad Negrean, Răzvan Nicorici, Cosmin Sabău, Raul Stanciu, Cosmin Cosma, Vlad Lung, Gabriel Ţiriac, Viorel Ionaşcu, Gigi Gorga, Andrei Bălan, Andrei Teglaş.

Recomandari

Alte Articole