Fapte antisociale constatate de jandarmii sălăjeni

Fapte antisociale constatate de jandarmii sălăjeni

Ieri, 04.12.2018, în jurul orei 00.30, un echipaj de jandarmi s-a autosesizat cu privire la faptul că o persoană de sex masculin distruge mai multe elemente de mobilier stradal.
Echipajul de jandarmi a procedat de îndată la interceptarea şi stoparea activităţii infracţionale a făptuitorului. În urma verificărilor s-a stabilit că un cetăţean sloven, în vârstă de 36 de ani, domiciliat în Republica Slovenia, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a distrus 3 bănci amplasate pe trotuarul de pe bulevardul Mihai Viteazul. Verificarea persoanei în cauză s-a efectuat cu sprijinul Biroului pentru Imigrări al judeţului Sălaj.
Pe numele persoanei în cauză s-au întocmit acte de constatare privind săvârşirea infracţiunii de „distrugere”, faptă prevăzută de art. 253 Cod Penal, acte ce vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, pentru continuarea cercetărilor. Prejudiciul urmează a fi stabilit.

Ieri, 04.12.2018, în jurul orei 14.00, jandarmii au fost sesizaţi cu privire la faptul că mai multe persoane taie fără drept arbori dintr-o pădure privată de pe raza localităţii Crişeni. La faţa locului au fost depistate două persoane, un bărbat de 27 de ani din Zalău şi un bărbat de 28 de ani din comuna Românaşi,
care au tăiat fără drept mai mulţi arbori din specia carpen şi paltin.
Persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 4000 lei, conform legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la regimul silvic. Masa lemnoasă tăiată fără drept, respectiv 1,5 mc, a fost confiscată şi predată în custodia Ocolului Silvic Almaş. Totodată, a fost confiscat şi un motofierăstrău.
De la începutul lunii noiembrie şi până în prezent, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilicite din domeniul silvic, pe raza judeţului Sălaj, au fost aplicate un număr de 7 sancţiuni contravenţionale la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la regimul silvic, în valoare totală de 6000 lei.

Recomandari

Alte Articole