Fapte antisociale constatate de jandarmii sălăjeni

Fapte antisociale constatate de jandarmii sălăjeni

1. Miercuri, 09.01.2019, în jurul orei 18.15, în urma unui apel „112”, echipa de intervenţie a I.J.J. Sălaj s-a deplasat în localitatea Gârceiu, după ce o persoană a fost atacată de un câine. În urma verificărilor s-a stabilit că un câine metis de talie mare, scăpat din curtea unui imobil, a atacat şi muşcat o femeie de 39 de ani aflată în spaţiul public. După identificarea proprietarului câinelui, un bărbat de 41 de ani, jandarmii au întocmit acte de constatare privind săvârşirea infracţiunii de „neluare de către proprietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane”, faptă prevăzută de Art. 12 din Ordonaţa de Urgenţă nr. 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi, acte ce au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău pentru continuarea cercetărilor.
2. Vineri, 11.01.2019, în jurul orei 16.10, în urma unui apel „112”, echipa de intervenţie a I.J.J. Sălaj a fost solicitată să intervină faţă de o persoană turbulentă aflată la Centrul Social de Urgenţă din Zalău. În urma verificărilor s-a stabilit că un bărbat de 39 de ani, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a spart un geam al centrului. Totodată, acesta l-a ameninţat cu moartea pe agentul de pază aflat în timpul serviciului. Pe numele persoanei în cauză s-au întocmit acte de constatare privind săvârşirea infracţiunilor de „ameninţare” şi „distrugere”, conform Art. 206, respectiv Art. 253 Cod Penal, acte ce au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău pentru continuarea cercetărilor. Prejudiciul urmează a fi stabilit.
3. Duminică, 13.01.2019, în jurul orei 17.21, în urma unui apel „112”, echipa de intervenţie a I.J.J. Sălaj a fost sesizată cu privire la faptul că mai multe persoane au încercat să fure baloţi de lucernă. În urma verificărilor s-a stabilit că patru bărbaţi, cu vârste de 23, 32, 28 şi 33 de ani, au încercat să sustragă, cu ajutorul mai multor atelaje hipo, trei baloţi de lucernă de pe un teren situat pe raza localităţii Hereclean, fiind suprinşi de proprietar. Doi dintre făptuitori sunt domiciliaţi în Zalău, iar ceilalţi doi în comuna Crişeni, respectiv comuna Agrij. Pe numele persoanelor în cauză s-au întocmit acte de constatare privind săvârşirea infracţiunii de „tentativă la furt”, conform Art. 32 coroborat cu Art. 228 Cod Penal, acte ce au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău pentru continuarea cercetărilor. Prejudiciul, estimat la 1500 de lei, a fost recuperat în totalitate.

Recomandari

Alte Articole