Explozie de viroze si pneumonii

Temperaturile oscilante din ultimele zile si ninsorile anuntate prin Cod galben pentru Salaj de meteorologi au afectat masiv sanatatea a peste 2.100 de salajeni, ei fiind diagnosticati de medici cu viroze si pneumonii. Cele mai multe imbolnaviri continua sa fie depistate la copii, la nivel de judet, dar numarul total al cazurilor este in crestere, ne-a declarat purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Salaj (DSP), Mihai Cheseli. „In perioada 6 – 12 februarie, s-au inregistrat 1.958 de cazuri de infectii acute ale cailor respiratorii superioare, in crestere cu 12 la suta fata de saptamana anterioara, si 178 de cazuri de pneumonii acute, reprezentand o crestere de 16 la suta fata de numarul cazurilor din intervalul anterior. Cei mai afectati au fost copiii, la grupa de varsta 0–14 ani inregistrandu-se 1.329 de imbolnaviri”, a declarat purtatorul de cuvant al DSP Salaj.

Din totalul de bolnavi, pentru 64 de persoane medicii au recomandat internarea, restul urmand tratament in regim ambulatoriu.

Purtatorul de cuvant al DSP Salaj a declarat ca, pana in prezent, in sezonul rece 2011 – 2012, la nivel de judet nu s-a inregistrat niciun caz de ibolnavire cu gripa. In Salaj, in aceasta iarna, peste 10.300 de salajeni s-au vaccinat antigripal.

Recomandari

Alte Articole