Exercițiu efectuat de ISU Sălaj și ISU Cluj în tunelul de cale ferată din apropierea localităţii Stana

Exercițiu efectuat de ISU Sălaj și ISU Cluj în tunelul de cale ferată din apropierea localităţii Stana

Luni, 10.12.2018, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Porolissum” al judeţului Sălaj în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Avram Iancu” al judeţului Cluj au organizat şi desfăşurat un exerciţiu pentru antrenarea structurilor de intervenţie ca urmare a producerii unui incendiu la o garnitură de tren, în tunelul de cale ferată din apropierea localităţii Stana.
Situaţia operativă: ca urmare a ploilor îndelungate s-a produs o alunecare de teren la o intrare în tunelul de cale ferată Stana, a blocat un tren de marfă şi a generat un incendiu la un vagon. În timp ce încercau să lichideze incendiul, conducătorul şi ajutorul de mecanic se intoxică cu fum şi rămân în tunel după ce şi-au pierdut cunoştinţa.
La faţa locului s-au deplasat forţe din cadrul Detaşamentului de pompieri Huedin, Garda de intervenţie Aghireşu, Secţia de pompieri Jibou şi Garda Hida.
Obiectivele principale urmărite au fost: verificarea modului de realizare a dispozitivelor de intervenţie şi colaborarea între forţele implicate, extragerea, transportul şi salvarea victimelor, verificarea măsurilor pentru localizare a incendiului şi degajarea vagoanelor neincendiate de către personalul CFR.

Recomandari

Alte Articole