Evenimentele sportive ale anului 2011

La fel ca anul trecut, evenimentul anului 2011 în Sălaj a fost câştigarea titlului de campioană a României, al doilea consecutiv, de către echipa masculină de volei CS Remat Zalău. Formaţia condusă de Mariusz Sordyl şi Ovidiu Macarie a primit şi în acest an wild-card-ul de participare în grupele Champions League, iar în cazul în care va deveni pentru a treia oară campioană, gruparea de la poalele Meseşului va accede direct în grupele Ligii, fără să mai fie nevoită să aştepte wild-card-ul din partea forului european.

 

Locul patru obţinut la finalul sezonului 2010 – 2011 în Liga Naţională de handbal feminin şi calificarea pentru a doua oară consecutiv în Cupa EHF este, fără îndoială, o performanţă pentru Handbal Club Zalău, având în vedere că lotul condus de Gheorghe Tadici este unul dintre cele mai tinere din campionatul intern.  

 

Anul 2011 a început cum nu se putea mai prost pentru fotbalul sălăjean, în special pentru cel şimleuan. Principalul finanţator, Dumitru Ardelean, şi-a retras sprijinul financiar, iar în aceste condiţii nici Primăria Şimleu Silvaniei nu a mai alocat bani echipei de fotbal. Nemaiavând niciun sprijin financiar, echipa condusă de Ioan Gurzău a fost nevoită să se retragă din Liga a II-a, judeţul rămânând cu o singură echipă, FC Zalău, şi aceasta în Liga a III-a.

 

Gheorghe Tadici este ales preşedintele cluburilor din Liga Naţională de handbal. Conducătorii de cluburi au decis să înfiinţeze un Consiliu Consultativ care să le reprezinte interesele la FRH, votându-l în unanimitate ca preşedinte pe fostul selecţioner al României.

 

Călin Marincaş devine, din nou, cel mai tare din oraş, dar şi din judeţ. Instructorul secţiei de karate de la CS Terra Kid Zalău este desemnat pentru a patra oară şi a doua consecutiv cel mai bun sportiv din Sălaj. Pentru prima dată, clubul reprezentat de Remus Cliţan mai are doi sportivi în topul primilor zece sportivi: Iulia Cliţan şi Marc Crecan.

 

Sala Sporturilor din Zalău intră într-un proces de renovare, firma care execută lucrările fiind CS Construcţii Erbaşu SA, sala urmând a fi dată din nou în folosinţă în luna martie.

 

Meseşul Treznea, câştigătoarea ediţiei 2010 – 2011 a Ligii a IV-a Sălaj, ratează promovarea în Liga a III-a, după un meci în care a fost net inferioară echipei Olimpia Satu Mare, în faţa căreia a cedat cu scorul de 6 – 0.

 

Zalăul devine capitala voleiului românesc timp de cinci zile, perioadă în care au loc nu mai puţin de 20 de meciuri atât la masculin, cât şi la feminin, din cadrul primelor faze ale Cupei României.

 

Lansare de carte în voleiul românesc. Cartea “Mircea Spătăcean, un antrenor de campioni” este lansată şi la Zalău, în data de 21 decembrie, zi în care Rematul câştigă primul mare derby al României, 3 – 2 pe teren propriu cu Tomis Constanţa.

 

Handbal Club Zalău transferă prima jucătoare străină din istoria clubului. “Moşul” o aduce la gruparea zălăuană pe unguroaica Gabriella Szucs.

 

Liviu Ciupe renunţă la funcţia de preşedinte al clubului Remat Zalău, dar nu şi la finanţare. Interimar este numit Cornel Ţurcaş, fost vicepreşedinte în cadrul clubului.

 

Ioana Dan, elevă care în urmă cu patru ani nu avea nicio tangenţă cu sportul, în special cu atletismul, a devenit în această toamnă vicecampioană mondială cu echipa României, la Campionatul Mondial de alergare montană, desfăşurat în Albania.

Recomandari

Alte Articole