Emoții și multe flori la începutul anului școlar 2014 – 2015, în Șimișna! (Galerie FOTO)

A sunat clopoțelul și pentru cei 106 elevi și preșcolari din Școala Generală nr. 1 Șimișna. Îmbrăcați în uniforme și cu buchete de flori, elevii au așteptat cu nerăbdare această zi. Pe lângă profesori și părinții care au așteptat cu emoție începutul anului școlar, au fost prezenți la eveniment, preotul paroh din localitate Claudiu – Vasile Căprar însoțit de cântărețul de la strană Teodor Rus, preotul din Hășmaș Cosmin Mureșan, șeful de post al poliției locale, Iosif Bande și primarul comunei Cristian Călin Prodan.
Elevii claselor I și a-II-a n-au primit Abecedar respectiv manuale
Anul 2014 -2015 este unul diferit, pentru că la clasele I și a – II-a, s-a schimbat programa școlară, adică conținutul, ceea ce trebuie să învețe elevii, acesta ar fi motivul pentru care acești elevi n-au primit manuale școlare în prima zi de școală. ”Ele urmează să vină într-un timp scurt, ministrul Învățământului Remus Pricopie ne-a asigurat că în maximum o săptămână, două, toți elevii vor primi aceste manuale. Noutatea este că, de data aceasta și pe suport de hârtie dar și pe suport electronic. Școala dispune de baza materială pentru folosirea acestor CD-uri și sperăm că lucrurile se vor desfășura în condiții bune” a dat asigurări directorul Instituției de Învățământ al Școlii Generale din Șimișna, Ioan Pop.
Școală ultramodernă și aviz de funcționare
Dacă pentru mai multe unități de învățământ din țară dar și din județul nostru, pregătirile pentru începerea anului școlar sunt în toi, iar în altele adevărate șantiere, nu se poate spune același lucru despre școala din Șimișna. O recunoaște și directorul școlii, Ioan Pop. ”Beneficiem de o dotare deosebită pe care și-ar dori-o alte școli. Ați văzut că în multe localități școala este nepregătită pentru începerea anului școlar, este șantier, condițiile de începerea anului școlar sunt improprii. Din fericire, noi suntem într-o altă situație, este meritul comunității locale, a Consiliului Local, a Primăriei care întotdeauna a fost alături de instituția de învățământ” a arătat cu mândrie directorul Pop.
Edilul – ”aveți sprijinul nostru, dar vrem rezultate, la fel de bune ca până acum”
Primarul comunei Șimișna, Cristian Călin Prodan, și-a arătat sprijinul pentru toți elevii din această unitate de învățământ ”Vă asigur de tot sprijinul Consiliului Local, după cum observați, școala din Șimișna față de alte școli arată foarte bine, are dotări corespunzătoare”. Edilul a avut un mesaj special pentru elevii clasei a VIII-a ”Am fost de față când ați preluat cheia de la generația trecută, generație care a fost pe locul III la nivel de județ la examenul de capacitate. N-aș vrea, să fi luat acea cheie să coborâm sub acel nivel” a conchis primarul Călin Prodan.
Poliția la datorie
Inspectoratul Județean al Poliției Sălaj din cadrul Ministerului de Interne (MAI) a transmis un mesaj prin șeful poliției locale Șimișna, Iosif Bande, ce vizează măsurile pe care trebuie să le intreprindem, regulile pe care trebuie să le respecte elevii pentru asigurarea securității dar și a cadrelor didactice pe parcursul anului școlar. ”Mediul școlar, trebuie să fie unul în care domnește liniștea, siguranța; alături de familie, profesorii sunt adevărații modelatori ai personalității copiilor, iar polițiștii sunt cei care sunt implicați direct în menținerea unui climat de ordine, astfel încât procesul educațional, să se desfășoare în cele mai bune condiții” a citat mesajul transmis de MAI către elevi și profesori, șeful de post al poliției locale Șimișna, Iosif Bande.
Reprezentantul poliției, a dat însă asigurări că personal și împreună cu cadrele de poliție, vor derula activități pentru sporirea gradului de securitate. ”Poliția română prin polițiștii de serviciu rutier preventiv și de proximitate, vor continua derularea de activități pentru creșterea gradului de securitate, atât în incinta unităților de învățământ cât și în zonele adiacente pe traseele de la școală și către școală”.

Andreea POCOL

Recomandari

Alte Articole