Elevii, chemati la activitatile Bibliotecii Judetene

Cu toate ca am intrat in ultima saptamana din vacanta de vara, programul Bibliotecii Judetene din Zalau este si acum foarte incarcat si atractiv pentru cei mai mici dintre cititorii sai. Daca la inceputul saptamanii, copiii au fost asteptati la teatru si lecturi din piese de teatru, ieri a avut loc un spectacol pentru tineri, precum si vizionari de pelicule realizate din bibliografia scolara. Astazi, de la ora 16.30, va avea loc Cenaclul Literar, iar maine, din nou, vor putea fi vizionate filme si se vor citi diverse lecturi utile in pregatirea scolara. Totodata, in cadrul manifestarilor dedicate “Zilelor Europene ale Patrimoniului”, ieri, la Biblioteca Judeteana din Zalau, a avut loc un concurs dedicat celor mici. Competitia, derulata sub genericul “Mostenirea culturala de lemn”, s-a adresat elevilor cu varste intre 9 si 12 ani si a avut ca scop cunoasterea si recunoasterea bisericilor de lemn din Salaj. Florica Pop, directorul Bibliotecii Judetene din Zalau, ne-a informat ca sase dintre cei 20 de copii inscrisi au fost premiati, iar trei dintre acestia vor beneficia, in perioada urmatoare, drept rasplata, de o excursie in circuit la bisericile de lemn din judet. Toti participantii au primit pentru interesul pe care l-au manifestat fata de bisericile de lemn, carti din literatura romana, dar si pliante cu imagini si informatii referitoare la aceste lacase.
In acelasi context, Florica Pop a mentionat ca la Sala de Lectura a BJ si la Sectia de Imprumut pentru Adulti sunt deschise, pana in 19 septembrie, doua expozitii cu lucrari referitoare la bisericile de lemn din Salaj si despre mostenirea culturala de lemn.
In perioada urmatoare, respectiv in 22 septembrie vor fi premiati in cadrul concursului “Maratonul Lecturii” copiii care au imprumutat si citit pe perioada vacantei cele mai multe carti (acasa, la sala de lectura, sau in parc), dar si cititorii care vor prezenta cele mai frumoase idei din cartile lecturate. Directorul BJ a remarcat ca pe perioada acestei veri, numarul copiilor care au imprumutat carti de la biblioteca, precum si cel al participantilor la activitatile din vacanta a fost mult mai mare fata de cel din vara anului 2010, probabil pentru faptul ca, acum, dupa renovari, sectia pentru copii s-a mutat din nou in centru. Nu in cele din urma, intre 1 si 2 octombrie va fi organizata la BJ “Noaptea Bibliotecii”, cand angajatii institutiei ii asteapta pe zalauani cu mai multe surprize, despre care vom reveni cu detalii.

Recomandari

Alte Articole