Elena Udrea din nou în Sălaj Reviewed by CD on . Fostul Ministru al Turismului și Dezvoltării Regionale Elena Udrea, a fost prezentă luni, din nou în Sălaj, după ce la sfârșit de săptămână a fost în județele v Fostul Ministru al Turismului și Dezvoltării Regionale Elena Udrea, a fost prezentă luni, din nou în Sălaj, după ce la sfârșit de săptămână a fost în județele v Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Elena Udrea din nou în Sălaj

Elena Udrea din nou în Sălaj

Elena Udrea din nou în Sălaj

Fostul Ministru al Turismului și Dezvoltării Regionale Elena Udrea, a fost prezentă luni, din nou în Sălaj, după ce la sfârșit de săptămână a fost în județele vecine, Satu Mare și Maramureș. Elena Udrea a susținut în Zalău o conferință de presă alături de conducerea organizației Sălaj a PMP, conferință în care a prezentat membrilor acestei formațiuni, câteva din obiectivele Mișcării Populare pentru alegerile europarlamentare și prezidențiale.

Udrea a declarat că principala preocupare a partidului pe care-l reprezintă, este că la alegerile europarlamentare, PMP să obțină un scor cu două cifre, dar și că la alegerile prezidențiale, dreapta să promoveze un candidat comun care să-l învingă pe Victor Ponta.

Emil Boc, posibil candidat al dreptei?!

Cum, de altfel, în nenumărate rânduri șeful statului Traian Băsescu a declarat că, președintele României, îl va da PMP. Elena Udrea a fost întrebată de corespondentul transilvania-tv.ro, dacă Emil Boc este acea persoană, membru de curând al Fundației Mișcarea Populară, dar și dacă putem asista la o rocadă Boc președinte – Băsescu premier (cum e și cazul Medvedev – Putin). „ Emil este un candidat bun pe care l-am putea avea, ne-am dori să candideze, dânsul deocamdată nu și-a exprimat intenția, de fapt așa cum v-am spus, nu au fost discuții în PMP despre un posilbil candidat pentru că așteptăm să vedem ce se întâmplă la europarlamentare. Mișcarea Populară susține orice candidat care-l poate învinge pe candidatul PSD-ului, nu neapărat trebuie să fie Mișcarea Populară”.

De altfel, Udrea a mai declarat că PMP nu este un partid orgolios ca și celelalte partide de centru – dreapta, a exclus însă categoric susținerea lui Crin Antonescu: ” N-avem orgolii, nu suntem ca și celelalte partide de centru – dreapta, noi să fim moțul proiectului, dar speranța că votul de la europarlamentare va aduce cu picioarele pe pământ pe ceilalți lideri de centru – dreapta care au niște proiecte utopice, susținem un candidat cu șanse. Nu mai poate fi domnul Antonescu, pentru că, scade vertiginos în încrederea populației, după prestația pe care a avut-o în interiorul USL și la Cotroceni în 2012, foarte mulți sunt dezamăgiți. Nu ne trebuie un candidat care să ascute creioane la Cotroceni” a mai declarat cu înțelepciune Elena Udrea.

”PMP nu este dorit pentru unificarea dreptei”

Zilele trecute penelistul Teodor Atanasiu spunea că, după europarlamentare, dreapta trebuie unificată dar fără PMP. În acest context, Udrea a explicat pentru transilvania-tv.ro, că: ”Oamenii fac politică și fără să se priceapă de multe ori pentru binele celorlați, dar se mai duce azi o bătălie cu Traian Băsescu, arată cât de limitați sunt oamenii aceștia, țara nu are nevoie de astfel de războaie. Țara se pregătește să plece pe un drum în câteva luni în care, mizele, nu se mai raportează în a ne bate cu Traian Băsescu, ci, ce se va întâmpla cu tara asta, cine vine să conducă România mai departe. Ei au rămas cu proiectul ăsta anti – președinte. Dacă domnul Atanasiu nu știe, din decembrie Traian Băsescu nu va mai fi la Cotroceni, deci continuă să se lupte cu Traian Băsescu. USL a avut un singur proiect, să se bată cu Traian Băsescu, și au distrus țara în ultimii doi ani”.

Aceasta a mai apreciat că se bucură dacă au devenit deja adversari: ”Eu mă bucur dacă suntem văzuți ca și cei care-i urmează președintelui, asta și este ceea ce afirmăm și ne asumăm. Da, noi suntem cei care vrem să ducem mai departe viziunea aceasta pe care a făcut-o președintele pentru România. Faptul că ei ne văd de pe acum așa, și n-am apucat să vorbim, suntem deja adversari, ne bucură, suntem un partid important la care ei se raportează așa cum se raportează și la președinte”.

Moldovenii o susțin

Deși a trecut din barca democrat-liberalilor în cea a Mișcării Populare, Udrea este convinsă că cei care i-au acordat votul de încredere în 2012, vor susține noua formațiune politică, dimpotrivă, acum vor fi mai mulți susținători: „Oamenii atunci au votat pro și contra Elenei Udrea, dacă atunci m-au votat, sunt convinsă că și acum vor susține Partidul Mișcarea Populară”.

„În an electoral nu se fac grațieri”

Ministrul Justiției Robert Cazanciuc, a făcut deunăzi câteva afirmații pe un post tv. Amnistierea și grațierea ar fi o solutie, dar și că, ar demara procedurile pentru construcția unei pușcării. Tot pentru site-ul nostru, fostul ministru a răspuns: ”Nu știu ce mai face domnul Cazanciuc, cu ce se mai ocupă, dar e an electoral, nu vor susține amnistierea și grațierea. Există în legislația noastră și a altor țări, și aceste instituții ale amnistierii și grațierii. Când, în schimb, vrei din aceste instituții să rezolvi o problemă de partid, să scapi de pedeapsă, de justiție pe unii din partidul tău care au săvârșit fapte de corupție, atunci nu mai există o solutie și nu cred că societatea ar privi pozitiv o astfel de măsură. Nu cred că este gândită aministerea pentru cei care au făcut infracțiuni minore, ci pentru cei din PSD, PNL și cei din jurul lor care trebuie scăpați de pedepse. Dar nu cred că o vor face în an electoral, l-am auzit și pe domnul Dragnea ca nu în 2014. Deci nu o văd în contextul accesta ca pe o soluție, ca dovadă că nici ei nu cred. Dacă nu i-a luat nimeni la întrebări până acum, trebuie să dea socoteală pentru ce au făcut. Păi, să construiască o pușcărie dacă va fi nevoie”.

A trimis 80 de milioane de euro în Sălaj

Elena Udrea a mai declarat în cadrul aceleiași conferințe de presă, că în perioada în care ea a fost ministru, a trimis bani în Sălaj, nici mai mult, nici mai puțin de 80 de milioane de euro, și de atunci nu s-au primit bani: ”în mandatul meu de ministru, am trimis 80 de milioane de euro în județul Sălaj, iar de atunci, nu s-au mai trimis bani. Actualul guvern n-a fost în stare să termine proiectele pe care le-am început eu. Mă bucur când merg prin țară și văd că s-au făcut atâtea schimbări pe proiectele începute în mandatul meu și a guvernării Boc.”

Undrea ”adoptată” de sălăjeni

Elena Udrea a vorbit și despre noile sale legături cu județul Sălaj, reprezentate de Băile Boghiș, pe care le deține împreună cu Lia Stanca, anunțând că stațiunea trece printr-un proces de modernizare și că pe data de 1 mai, este programată redeschiderea ei: ”Eu sunt cumva sălăjeancă prin faptul că, particip la dezvoltarea stațiunii Băi Boghiș și, consider cumva că este mai apropiat județul Sălaj de mine decât celelalte, deci o să sprijin și mai mult organizația județeană a PMP. Da, vrem să redeschidem stațiunea, acum se remodernizează. Partea de devoltare o lăsăm pentru când vin fondurile europene”.

Elena Udrea a confirmat pentru transilvania-tv.ro, că este co-proprietara stațiunii, împreună cu șefa Fundației Mișcarea Populară Sălaj, Lia Stanca. A dezvăluit și unde își va petrece sărbătorile pascale, anume, în Bucovina.

Andreea POCOL

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus