Echipa de volei Phoenix va primi 300.000 de lei din partea Primăriei Simleu

Consilierii locali din Simleu Silvaniei au aprobat bugetul pentru anul 2012, institutia condusa de Septimiu Turcas urmand sa aloce in acest an suma de 381.000 de lei pentru sportul de la poalele Magurii. Asa cum era de asteptat, cei mai multi bani vor fi alocati echipei de volei Phoenix Simleu Silvaniei, formatia condusa de Mircea Abraham urmand sa beneficieze pana la finele acestui an de 300.000 din partea Primariei Simleu Silvaniei.

Edilul orasului de sub Magura, Septimiu Turcas, a afirmat ca s-a aprobat aceasta suma pentru echipa de volei, deoarece obiectivul Phoenix-ului in acest sezon este promovarea in primul esalon voleibalistic al tarii. “Am alocat aceasta suma, in ideea ca se doreste promovarea in Divizia A1. Suntem constienti ca cei 300.000 de lei nu sunt suficienti pentru sustinerea unei echipe de volei, in Divizia A1, dar, avand in vedere ca noul sezon va incepe doar in septembrie, cred ca ne vom descurca pana la finele anului cu aceasta suma. Obiectivul echipei este clar – promovarea in prima divizie. Nu suntem dispusi sa alocam bani pentru o echipa de Divizia B, unde se face, mai mult, volei de placere”, ne-a declarat primarul orasului Simleu, Septimiu Turcas.

 Avand in vedere ca dupa cu desfiintarea echipei de Liga a II-a, FC Silvania, la Simleu Silvaniei s-a vorbit foarte putin despre “sportul rege”, alesii locali vor sa investeasca in fotbalul juvenil, aproband o suma destul de consistenta clubului Sportul Simleu: 60.000 de lei. “Vrem sa punem bazele pe copii si juniori. Avem copii valorosi in oras, pentru care, cred ca este mai convenabil sa practice fotbal la Simleu, decat sa evolueze la alte echipe, din comunele limitrofe. S-a aprobat suma de 60.000 de lei, dar banii se vor aloca in functie de activitatile clubului Sportul Simleu”, a mai precizat edilul orasului de sub Magura.

 Nici artele martiale nu au fost uitate de alesii locali ai orasului Simleu, CS Omega Simleu Silvaniei urmand sa primeasca in acest an suma de 10.000 de lei, iar CS Long Dau Simleu Silvaniei va incasa suma de 5.000 de lei. Diferenta de 6.000 de lei va ramane pentru sustinerea diferitelor competitii ce vor avea loc probabil, in acest an, la Simleu Silvaniei. “Am lasat o de 6.000 de lei, in ideea in care vor avea loc diferite concursuri la Simleu Silvaniei. S-ar putea sa organizam in acest an un concurs national de culturism, dar si alte competitii, pe care le vom sustine din suma”, a incheiat Septimiu Turcas.

Recomandari

Alte Articole