Dupa contestatii, doar un candidat a promovat BAC-ul

Doar 22 de contestatii din totalul de 77 depuse de candidatii din Salaj care au sustinut bacalaureatul in sesiunea de toamna au fost admise, iar un singur elev a reusit sa promoveze examenul in urma reevaluarii lucrarilor. In rest, chiar daca unele note au fost marite, candidatii nu au reusit nici acum sa intruneasca minim media 6, necesara pentru promovarea examenului de maturitate.
Pentru a treia oara in acest an, examenul de bacalaureat are rezultate catastrofale. Din cele 77 de contestatii depuse in Salaj, in sesiunea de toamna, au fost admise 22, adica tot atatia candidati ar fi avut o sansa sa treaca de hopul care marcheaza incheierea cursurilor gimnaziale. Numai ca, inca o data, hopul s-a dovedit prea mare pentru 21 din ei, un singur candidat reusind sa obtina marirea mediei la disciplina Limba romana si sa intruneasca, in acelasi timp, minim media 6, necesara promovarii bacalaureatului. Situatia respectiva a fost la centrul de examinare din Zalau, respectiv la Liceul Pedagogic „Gheorghe Sincai”.
Presedintele Comisiei Judetene de Bacalaureat Salaj, Matyas Mirel, a declarat ca, astfel, promovabilitatea inregistrata la nivel de judet a crescut de la 17,94 la suta la 18,06 la suta.
Restul de 21 de candidati ale caror contestatii au fost admise au avut note marite sau scazute, dupa caz, nefiind influentat procentul de promovabilitate. „Unii din ei erau respinsi si au ramas respinsi si dupa contestatii, iar altii erau respinsi, iar dupa contestatii li s-a marit nota, dar nu suficient pentru a promova examenul. Nu putem preciza deocamdata cati sunt in fiecare categorie, intrucat nu am centralizat datele, ne-am grabit sa le transmitem la centrele de evaluare ca sa le poata trece in cataloage si sa ne retrimita situatia finala”,a declarat Matyas Mirel.
Contestatiile respinse la nivel de judet sunt in numar de 55 si au fost respinse intrucat diferenta intre nota initiala si nota acordata de comisia de contestatie a fost mai mica de o jumatate de punct.
In Salaj, din totalul de 77 de contestatii depuse, majoritatea au fost la disciplina Matematica. Pentru sesiunea de toamna a bacalaureatului, in Salaj s-au inscris 1.007 candidati, din care in sali s-au prezentat 847. Din acestia, au promovat doar 152, in timp ce 690 au picat examenul, iar cinci candidati au fost eliminati dupa ce au fost depistati incercand sa fraudeze examenul.
Examenul de bacalaureat a fost sustinut in trei centre: Liceul Pedagogic „Gheorghe Sincai” Zalau, Grupul Scolar „Octavian Goga” din Jibou si Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” Simleu Silvaniei.
Din pacate, nici in sesiunea de vara rezultatele la bacalaureat nu au fost pe masura asteptarilor si nici macar pe masura anilor trecuti, promovabilitatea in Salaj fiind de 59,02 la suta. In prima sesiune, examenul a fost sustinut de aproximativ 2.500 de absolventi ai cursurilor liceale, cu circa 100 mai putini fata de cei care au sustinut BAC-ul in prima sesiune din 2010.

Recomandari

Alte Articole