Două noi parcuri sunt la dispoziția zălăuanilor

Încă două parcuri din cele 10 la care se lucrează în municipiul Zalău sunt la dispoziția cetațenilor începând de azi.
Este vorba despre parcul de pe Aleea Digului și cel din Zona Dispecerat CFR, Cemacom și Dedeman.
Aproape 12.000 de mp de imobile abandonate sau degradate (4757 mp Aleea Digului și 7432 mp Zona Dispecerat CFR, Cemacom și Dedeman) au fost transformate în parcuri atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.
Cele două noi parcuri sunt dotate cu aparatura de joacă pentru copii, aparatură de fitness pentru adolescenți și adulți de ultima generație, teren de minifotbal, banci, cișmele de apă, toalete automate, cosuri de gunoi pentru colectare selectivă, rastele biciclete.
De asemenea, cele două spații verzi sunt spravegheate printr-un sitem video modern.
Valoarea celor două proiecte ”Amenajare de spații verzi pe imobile abandonate sau degradate din Municipiul Zalău -etapa 1, lot 5-Aleea Digului și ”Amenajare de spații verzi pe imobile abandonate sau degradate din Municipiul Zalău -etapa 1, Lot 10-Zona Dispensar CFR 1 și 2 se ridică la 4.246.399,065, lei, bani proveniți din fonduri europene.
În prezent, în municipiul Zalău funcționează 8 noi spații de agrement, unul pe strada Simion Bărnuțiu, din zona sensului giratoriu de unde se ajunge în spatele Michelin, unul este situat între străzile Gheorghe Doja și B.P. Hașdeu, în apropiere de Stadionul Municipal, unul pe strada Viitorului, în zona blocurilor ANL, unul în zona străzii Victor Deleu și unul între străzile Victor Deleu și General Dragalina, unul la Coada Lacului, lângă benzinăria Lukoil și cele două parcuri recpționate azi, unul pe Aleea Digului și unul din Zona Dispecerat CFR, Cemacom și Dedeman.

Recomandari

Alte Articole