Dosare penale întocmite de polițiștii sălăjeni pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere

33 de infracţiuni de conducere fără permis constatate de poliţiştii sălăjeni în primele nouă luni ale anului

Cinci dosare penale au întocmit polițiștii din Sălaj la sfârșitul săptămânii trecute, pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere.

►Primul dosar a fost întocmit de polițiștii din Jibou. La data de 18 septembrie a.c., ora 15.39, un bărbat din comuna Surduc, a fost depistat în timp ce conducea autoturismul pe Drumul Comunal 25, prin localitatea Tihău. La testarea cu alcooltestul s-a evidențiat o alcoolemie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

► Faptă de acest gen a fost constatată și de polițiștii din Șimleu Silvaniei. Sâmbătă, 20 septembrie a.c., la ora 18.41, un bărbat din comuna Vârșolț a fost oprit pentru control în timp ce se deplasa cu mașina prin Șimleu. Acesta a fost testat cu alcooltestul, rezultatul fiind pozitiv (0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

►Aproape de miezul nopții (20 septembrie a.c., în jurul orei 23.30), polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Ileanda au identificat pe Drumul Județean 109 E, între localitățile Rus și Șimișna, un bărbat din comuna Șimișna, care conducea autoturismul cu o alcoolemie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

► La data de 20 septembrie a.c., polițiștii din Cehu Silvaniei au oprit pentru control, pe strada Hododului din localitate, un autoturism condus de un bărbat de 47 de ani, din județul Satu Mare. Din verificări s-a stabilit că şoferul avea montate pe maşină numere false.

►Ultimul dosar a fost întocmit de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, duminică, 20 septembrie a.c., la ora 17,07. Un bărbat de 61 de ani a fost oprit de poliţişti pe Drumul Județean 108 G, în localitatea Cizer. La solicitarea documentelor, cel în cauză a prezentat un permis de conducere eliberat de autorităţile ungare.

Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie, iar permisul de conducere permisul de conducere prezentat era fals.

În toate cazurile, polițiști au întocmit dosare penale, iar la finalizarea cercetărilor acestea vor fi înaintate unităților de parchet competente, cu propuneri legale.

Recomandari

Alte Articole