Dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept

La data de 13 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase s-au  sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat şi o femeie, de 36, respectiv 31 de ani, ambii din judeţul Sălaj, s-au deplasat la data de 12 aprilie a.c., de la domiciliu la o cabană aflată în proximitatea localității Halmăşd. Cei doi aveau asupra lor o armă neletală, deţinută legal, cu care au tras mai multe focuri de armă pe pășunea din apropierea localității Halmășd.

Din cercetări s-a mai stabilit că bărbatul a împușcat în luna decembrie 2019, cu aceeași armă, un câine care se afla în curtea locuinţei.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunile de nerespectare a regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept şi uciderea animalelor, cu intenție, fără drept.

De asemena, de la locuinţa acestora, poliţiştii au ridicat două arme şi 140 bucăţi muniţie, până la finalizarea cercetărilor.

Totodată, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei Militare, cei doi au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare totală de 2000 de lei.

Recomandari

Alte Articole