Doi tineri din Bobota, bănuiţi de furt şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos

Accident produs pe DN 1F, între localitățile Sîncraiu Almașului și Sutoru

Doi tineri din comuna Bobota s-au ales cu dosar penal şi sunt cercetaţi de poliţiştii zălăuani pentru furt calificat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi accesul illegal la un sistem informatic, fapte comise în perioada octombrie-noiembrie a.c., în municipiul Zalău. Unul dintre aceştia a fost reţinut.

La data de 15 noiembrie a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au identificat doi tineri de 21 şi 27 de ani, ambii din comuna Bobota, bănuiţi de comiterea mai multor infracţiuni.

Din cercetări s-a stabilit că aceştia au pătruns în noaptea de 16 spre 17 octombrie a.c., în locuinţa unui bărbat de unde au sustras mai multe bunuri, respectiv două motofierăstraie, un telefon mobil şi două portofele în care se aflau documentele de identitate, carduri bancare, inclusiv codul pin, şi suma totală de 1150 lei. După comiterea faptei au mai sustras de pe un card suma de 1400 lei.

De asemenea, în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie a.c., tânărul de 21 de ani a mai pătruns în locuinţa unei femei de unde a sustras două laptop-uri și o geantă în care se aflau actele de identitate, suma de 1700 lei și un card bancar. După comiterea faptei, acesta s-a deplasat la un ATM, de pe raza municipiului, de unde retras suma de 4000 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat până în prezent în proporţie de aproximativ 40 % şi urmeză a fi restituit părţilor vătămate.

În baza ordonanţei de reţinere emisă de poliţişti, la data de 15 noiembrie a.c., tânărul de 21 de ani a fost reţinut şi depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sălaj, iar astăzi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi accesul illegal la un sistem informatic.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestora.

Recomandari

Alte Articole