Derdelusurile de pe trotuare au umplut Urgenta Spitalului

Ninsoarea abundenta din ultimele zile, urmata de incalzirea brusca a vremii, a creat adevarate derdelusuri din trotuarele si drumurile publice. Inevitabil, si numarul salajenilor care au cerut ingrijiri medicale de urgenta, in weekend-ul trecut, prezentand fracturi, entorse sau contuzii, s-a dublat fata de aceeasi perioada a saptamanii anterioare.

Potrivit informatiilor furnizate de purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, Codruta Puscas, in perioada 20-22 ianuarie, la Unitatea de Primire a Urgentelor au fost inregistrate 91 de cazuri de pacienti prezentand plagi, fracturi, traumatisme, entorse sau contuzii, cu 49 mai multe decat in intervalul similar saptamanii anterioare. “Dintre acestia, 38 de pacienti prezentau fracturi, 11 avand nevoie de spitalizare pentru tratament”, ne-a declarat purtatorul de cuvant. Prin urmare, chiar daca medicii ortopezi au muncit destul de mult iarna aceasta, se pare ca nu au scapat de numarul mare de pacienti.

Pe de alta parte, vremea rece a reprezentat un motiv propice pentru unii salajeni sa se “incalzeasca” langa un paharel de bautura. Intrecand masura, 13 persoane au devenit pacienti in Urgenta spitalului, cu diagnosticul: stare avansata de ebrietate, in crestere semnificativa fata de patru, cati au fost tratati in saptamana precedenta. Un trend ascendent a inregistrat si numarul pacientilor prezentand hipertensiune arteriala, respectiv 22 de salajeni, cu 13 mai mult decat in intervalul anterior.

In perioada de referinta, medicii din Urgenta s-au confruntat cu aproximativ 280 de pacienti care au solicitat ingrijiri medicale. Dintre persoanele tratate, doar 74 au reprezentat cazuri reale de urgente medicale.

Recomandari

Alte Articole