"De trei ani jumate ne pregatim pentru aceasta finala" Reviewed by CD on . Cu câteva zile înainte de disputarea manşei retur a finalei Cupei EHF la handbal feminin, trofeul a ajuns în oraşul de la poalele Meseşului, fiind prezentat ier Cu câteva zile înainte de disputarea manşei retur a finalei Cupei EHF la handbal feminin, trofeul a ajuns în oraşul de la poalele Meseşului, fiind prezentat ier Rating:
Ești aici: Acasă » Sport»"De trei ani jumate ne pregatim pentru aceasta finala"

"De trei ani jumate ne pregatim pentru aceasta finala"

"De trei ani jumate ne pregatim pentru aceasta finala"

Cu câteva zile înainte de disputarea manşei retur a finalei Cupei EHF la handbal feminin, trofeul a ajuns în oraşul de la poalele Meseşului, fiind prezentat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă organizată în Sala “Porolissum” a Consiliului Judeţean Sălaj. La întâlnirea cu reprezentanţii presei au participat preşedintele clubului, Tiberiu Marc, managerul Gheorghe Tadici şi căpitanul de echipă Georgiana Ciuciulete, totţi trei fiind de părere că echipa zălăuană are puterea să întoarcă rezultatul din manşa tur, când Zalăul a pierdut cu 30 – 24 pe terenul echipei Lada Togljatti.

 

Managerul Gheorghe Tadici a afirmat că pregătirea pentru această finală a început în urmă cu trei ani şi jumătate, când acesta a revenit pe banca echipei HC Zalău. “Pentru toţi iubitori sportului, în general şi pentru cei ai handbalului, în special, este o mare bucurie că la a XIX-a ediţie a Cupei EHF să avem privilegiul de a juca finala. Este frumos, însă problemele de culise sunt mai puţin cunoscute. Pentru a ajunge aici nu a fost uşor. Pregătirea pentru această finală a început în urmă cu trei ani şi jumătate, atunci când, împreună cu preşedintele clubului şi al Consiliului Judeţean Sălaj, domnul Tiberiu Marc, am hotărât să începem o nouă construcţie a echipei. Obiectivul era participarea într-o cupă europeană în acest sezon. Noi am participat şi anul trecut în Cupa EHF, dar ne-am oprit mai repede. vă spuneam însă că în acest an ne dorim un parcurs mai bun şi mă bucur că ne-am depăşit obiectivul propus, acela de a ajunge în semifinală. Faptul că am ajuns în finală este meritul tuturor atât al echipei, cât şi al celor care susţin această echipă şi este un lucru excepţional. Este o mare bucurie să vedem această cupă la Zalău, dar ar fi o şi mai mare bucurie ca săptămâna viitoare să o putem expune ca un trofeu dobândit de HC Zalău”. Tehnicianul zălăuan nu a ascuns faptul că există un regret atât din partea conducerii, cât şi a jucătoarelor că această finală nu a putut fi organizată la Zalău. “Avem un regret că nu putem să le oferim această finală la Zalău, iubitorilor de handbal din oraş şi judeţ. Rabilitarea Sălii Sporturilor s-a prelungit peste termen, dar rămânem cu speranţa că într-o viitoare ediţie să ajungem din nou într-o finală. Acum o repetăm după 16 ani şi probabil va mai trece ceva timp până când o echipă românească, idiferent de sport, va juca o finală de Cupa EHF, Cupa Cupelor sau Liga Campionilor”.

 

Preşedintele Tiberiu Marc a ţinut să reamintească faptul că pentru toată “suflarea” handbalistică din Sălaj este un rezultat deosebit calificarea echipei HC Zalău în finala cupei EHF. “Suntem la câteva zile de un eveniment foarte important. A doua manşă a finalei Cupei Federaţiei Europene de Handbal. Pentru echipă, pentru antrenori, pentru conducere şi pentru cei care iubesc handbalul din Sălaj este un eveniment special. Calificarea într-o cupă europeană este o performanţă pentru orice echipă. Cu atât mai mult pentru noi, care suntem într-un proces de consolidare a lotului. Dacă vom reuşi să câştigăm trofeul, performanţa va fi una excepţională. O echipă românească va câştiga, după mulţi ani, o cupă europeană. Pentru echipa zălăuană ar fi o reeditare a unei victorii care a fost obţinută în urmă cu 16 ani. Le mulţumesc fetelor, antrenorului, celor care au fost alături de noi, suporterilor şi acelui mic grup din galerie care a susţinut echipa la toate meciurile, chiar şi la cele din deplasare. Sunt convins că avem şanse să câştigăm trofeul. Fetele îşi doresc să obţină o performanţă deosebită. Partida va fi pregătită în detaliu şi există motivaţie din partea tuturor de a întoarce rezultatul din tur. Îi aşteptăm pe zălăuani, pe sălăjeni la Oradea. Ne pare rău că nu putem găzdui aici această finală. Vom încerca să punem la dispoziţie atât cât ne stă în putinţă mijloace de transport şi să le asigurăm condiţii pentru a putea participa în număr cât mai mare la meciul retur”.

 

Una dintre cele mai bune jucătoare de pe teren la partida tur, din Rusia, căpitanul Zalăului, Georgiana Ciuciulete, a afirmat la conferinţa de presă că pentru mulţi sportivi este o şansă unică în carieră să joace o finală de cupă europeană. “Este o onoare şi o mare bucurie pentru noi că am ajuns să jucăm această finală. În tur am avut un meci foarte greu. Noi am jucat din primul până în ultimul minut. Într-adevăr, multă lume spune că şase goluri e mult, dar eu spun că nu sunt multe. Au fost finale în care s-au întors scoruri la diferenţe de 10 – 11 goluri. Dacă o să avem încredere în noi şi susţinere cred că putem face un meci mare la Oradea. Sperăm să câştigăm cupa şi să o oprim aici, la Zalău. Nu este la îndemâna oricui să joace o finală de cupă europeană. În viaţa unui sportiv este un eveniment deosebit. Eu simt pe pielea mea acest lucru. Nu ştiu dacă voi mai avea ocazia să joc o astfel de finală, însă atât eu, cât şi colegele mele trebuie să profităm la maxim de faptul că jucăm acum o finală de cupă europeană”.

 

Cei care doresc să vadă pe viu şi chiar să se fotografieze cu trofeul au şansa să o facă mâine, între orele 10 – 13, în Sala “Porolissum” de la Consiliul Judeţean Sălaj.

 

Preţul unui bilet pentru returul finalei Cupei EHF este de 10 lei. Biletele vor fi puse în vânzare joi şi vineri, între orele 15 – 17, la chioşcurile “Damco” din oraş şi la sala de sport a Liceului “Avram Iancu” din Zalău. De asemenea, vor fi puse bilete la vâmzare şi în Oradea, vineri, între orele 15 – 17 şi sâmbătă începând cu ora 14:30. Conducerea clubului a anunţat ieri că va pune la dispoziţie două autocare, unul pentru galerie şi unul pentru spectatori, însă numărul mijloacelor de transport poate fi suplimentat dacă numărul doritrilor va fi mai mare.

 

Transportul va fi gratuit,

însă nu vor avea accesul în autocare decât cei care-şi achiziţionează bilet pentru meci. Autocarele vor porni spre Oradea sâmbătă, la ora 12, din spatele Primăriei. În ediţiile următoare vom reveni cu alte detalii.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus