De Revelion, zeci de salajeni beti au ajuns la Urgenta

Consumul excesiv de alcool si de mancaruri la petrecerile organizate pentru intampinarea Anului Nou au aglomerat Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau. Aproape 30 de persoane au calcat pragul spitalului fiind in stare avansata de ebrietate, o treime dintre acestea necesitand internarea pentru tratament.

Purtatorul de cuvant al unitatii spitalicesti mentionate, Codruta Puscas, ne-a declarat ca, in perioada 30 decembrie 2011 – 2 ianuarie 2012, la UPU au fost tratate un numar de 361 de cazuri, dintre care doar 109 au fost cazuri reale de urgente medicale. “Dintre acestea, 27 de persoane au ajuns la spital in stare avansata de ebrietate, opt avand nevoie de spitalizare pentru acordarea tratamentului medical”, ne-a declarat purtatorul de cuvant. Potrivit sursei citate, sase pacienti au fost internati la Sectia de Psihiatrie, unul la Anestezie si Terapie Intensiva, fiind in coma alcoolica, si un altul la Sectia de Boli Interne, suferind complicatii pe fondul consumului excesiv de alcool. Pacientii internati la Sectia de Psihiatrie sunt tinuti sub supraveghere pana la trecerea efectelor post-consum de alcool, respectiv pana la depasirea starii de sevraj. Deseori, aceste persoane au halucinatii, devin agresive si nu raspund pentru faptele lor. Trei dintre pacientii ajunsi la spital in stare de ebrietate sunt femei.

Abuzurile salajenilor au continuat si in ceea ce priveste alimentatia. Nu mai putin de 33 de persoane s-au prezentat la spital, in perioada de referinta, unde au fost diagnosticate cu gastrite, gastroduodenite, enterocolite sau gastro-enterocolite.

Un numar mai ridicat de cazuri medicale au fost cele privind pacientii diagnosticati cu politraumatisme prin agresiune. Unul dintre pacienti a fost internat in spital, dupa ce a fost injunghiat in zona abdomenului.

Spre deosebire de cazurile mentionate anterior, prima zi a anului 2012 a venit cu bucurii pentru unii pacienti internati la Spitalul Judetean, respectiv pentru mamicile de la Sectia de Maternitate. Primul bebelus a venit pe lume la ora 1.45 si este o fetita avand 2.590 de grame. Au urmat in aceeasi zi de 1 ianuarie alti 13 copii, dintre care sapte fetite si sase baietei. Atat micutii, cat si mamele acestora sunt in stare buna.

Recomandari

Alte Articole