De Paste, betivii au invadat Urgenta

Peste 300 de persoane au avut nevoie de ingrijirile medicilor din Unitatea de Primiri Urgente (UPU) din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, in perioada 13 – 16 aprilie, cand credinciosii de rit ortodox au marcat Invierea Domnului. La fel ca in week-endurile obisnuite, in topul urgentelor s-au situat plagile, fracturile, entorsele si politraumatismele, in total 85 de persoane primind asemenea diagnostice, in timp ce 28 salajeni au avut probleme de sanatate din cauza hipertensiunii arteriale.

In aceste zile libere au fost inregistrati cinci pacienti raniti in accidente rutiere, iar week-end-ul nu a fost scutit nici de victimele lui Bachus. Astfel, 14 barbati au necesitat ingrijirile medicilor, dupa ce au consumat alcool peste masura. Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, Codruta Puscas, ne-a declarat ca toate cazurile au fost inregistrate la persoane adulte, majoritatea peste 50 de ani. „Din cele 14 cazuri, doua au fost inregistrate la tineri de 22 de ani si 23 de ani, iar restul la persoane de peste 45- 50 de ani. Pentru doi astfel de pacienti, in varsta de 45 de ani, respectiv 73 de ani, medicii au dispus internarea in Sectia Psihiatrie”, a declarat purtatorul de cuvant.

In acelasi interval de timp anterior mentionat, medicii au mai tratat trei persoane diagnosticate cu colica abdominala si au ajutat 12 femei, carora li s-a declansat travaliul, sa aduca pe lume bebelusi.

De asemenea, cinci salajeni s-au prezentat cu rani cauzate de incaierari si agresiuni, iar trei persoane – cu rani cauzate de muscaturi de caine si pisica.

In total, la finele saptamanii trecute, au ajuns la UPU 307 persoane, din care 71 au insemnat cazuri de urgente reale. Din totalul de pacienti, medicii au dispus internarea pentru 77 de persoane.

Recomandari

Alte Articole