Culoarea roşie a semaforului electric a lăsat zeci de şoferi sălăjeni fără permis de conducere

Șofer aflat sub influența unor substanțe interzise, depistat în trafic de polițiștii zălăuani

În perioada 1 ianuarie-31 august a.c., poliţiştii rutieri au organizat 16 acţiuni ce au avut ca scop conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun în situaţia în care încalcă regulile de circulaţie referitoare la semnificaţia culorilor semafoarelor electrice aflate în funcţiune.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti au fost aplicate 77 de sancţiuni contravenţionale şi au fost reţinute, în vederea suspendării, tot atâtea permise de conducere.

Având în vedere prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, conducătorul unui autovehicul care nu respectă semnificaţia culorii roşii a semaforului electric este sancţionat cu amendă prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni, respectiv 4-5 puncte amendă, iar ca măsură complementară, permisul de conducere se suspendă pentru o perioadă de 30 de zile.

Dacă din cauza nerespectării acestei reguli de circulaţie se produce un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, şoferul este sancţionat cu amendă prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni, respectiv 6-8 puncte amendă, iar permisul de conducere se suspendă pentru o perioadă de 60 de zile.

De asemenea, în situaţia producerii unui accident de circulaţie din cauza acestei abateri se întocmeşte dosar penal şi permisul de conducere se reţine până la soluţionarea cauzei.

Recomandari

Alte Articole