Copilă de trei ani, accidentată grav în Buciumi

Accident rutier produs în Nuşfalău

Un accident de circulaţie, soldat cu rănirea gravă a unei fetiţe de trei ani, a avut loc luni, 31 august, în jurul orei 21,30, în localitatea Buciumi. “Din cercetările efectuate de poliţişti la faţa locului, s-a constatat faptul că Tania C., din localitate, fiind lăsată nesupravegheată, a traversat strada în fugă, prin loc nepermis. Aceasta a fost accidentată grav de un autoturism condus de Gheorghe L., în vârstă de 49 ani, din Buciumi. Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ”, se arată în comunicatul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj.
În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.
Pentru a evita astfel de situaţii,poliţiştii sălăjeni recomandă părinţilor să nu lase nicio clipă copiii nesupravegheaţi. “Este suficientă o clipă de neatenţie sau grabă pentru ca cei în care dumneavoastră aţi investit speranţe, vise şi multă dragoste – copiii dumneavoastră – să devină victime ale unor accidente rutiere, care, din nefericire, pot avea chiar urmări tragice”, au menţionat reprezentanţii IPJ Sălaj.
De asemenea, pentru a preveni implicarea copiilor în accidente de circulaţie, oamenii legii recomandă părinţilor să-i înveţe pe cei mici: să circule numai pe trotuare; să nu staţioneze pe bordura trotuarelor, deoarece se pot dezechilibra şi cădea în faţa maşinilor; să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje, iar acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora, dar nu în grup, ci în şir, unul după altul şi să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii. “Învăţându-i pe copii să circule corect, îi puteţi feri de necazuri şi vă puteţi bucura în continuare de farmecul zâmbetului lor, de liniştea familiei dumneavoastră !”, a subliniat sursa citată.

Recomandari

Alte Articole