Controale de amploare efectuate de polițiștii rutieri din Zalău

În această dimineaţă, în intervalul orar 7.00-9.00, poliţiştii rutieri au desfăşurat, în municipiul Zalău, o acțiune pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, dar şi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră . Aproape 130 de sancţiuni au fost aplicate.

Timp de două ore, opt polițiști de la Serviciul Rutier, șase de la Biroul Rutier și cinci de la Biroul de Ordine Publică au fost prezenți în trafic, scopul fiind acela de a preveni și combate principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

În judeţul Sălaj principalele cauze generatoare de accidente rutiere sunt nerespectarea regimului legal de viteză, pătrunderea pe sensul opus de circulaţie şi nerespectarea regulilor de circulaţie de către pietoni.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 127 de sancțiuni, dintre care 29 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 18 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 11 au fost aplicate pentru nesemnalizare la schimbarea direcţiei de mers, şase sancţiuni fiind aplicate pietonilor, o sancţiune pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, iar diferenţa au făcut obiectul altor abateri de la normele rutiere.

De asemenea, poliţiştii au reţinut, în vederea suspendării, un permis de conducere pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată, a fost constatată şi o infracţiune de conducere sub influenţa substanţelor psihoactive.

La activitate, poliţiştii au fost sprijiniţi de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sălaj.

Recomandari

Alte Articole