Conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducere fără permis, fapte constatate de poliţiştii sălăjeni

Poliţiştii din Sălaj au depistat, la sfârşitul săptămânii trecute, mai mulţi conducători auto care s-au abătut de la normele rutiere. Doi şoferi au fost depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice şi unul care conducea fără a avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din Romania.

La data de 27 august 2021, ora 10:00, pe bulevardul Mihai Viteazul, la intersecția cu strada Tudor Vladimirescu, din municipiul Zalău, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au depistat un autoturism, la volanul căruia se afla un bărbat, în vârstă de 55 de ani, din comuna Hereclean.

Testarea cu alcooltestul a evidenţiat o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În noaptea de 28 spre 29 august a.c., în jurul orei 1.00, un tânăr, de 25 de ani, din judeţul Maramureş, care circula prin localitatea Cehu Silvaniei, a fost oprit, pentru control, de către poliţişti.

Şi în acest caz, la testarea cu alcooltestul s-a evidenţiat o valoare pozitivă. Şoferul avea o alcoolemie de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Infracţiune la regimul circulaţiei rutiere a fost constatată şi în seara zilei de 29 august 2021, la ora 19.57. Un tânăr, de 29 ani, cetăţean străin, cu reşedinţa în Zalău, a fost oprit de către poliţiştii Biroului Rutier, în timp ce circula pe bulevardul Mihai Viteazul cu viteza de 91 km/h, deşi limita de viteză pe acest sector de drum este 50 km/h.

Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că tânărul nu avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din Romania.

A fost întocmit dosar penal, pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, fără a deține permis de conducere.

Recomandari

Alte Articole