CJ Sălaj a acordat câte 50.000 de lei echipelor FC Zalău și Phoenix Șimleu Silvaniei

CJ Sălaj a acordat câte 50.000 de lei echipelor FC Zalău și Phoenix Șimleu Silvaniei

Consilierii judeţeni au aprobat în unanimitate luni, 30 martie, în cadrul unei şedinţe ordinare, ca echipa de liga a III-a Fotbal Club Zalău şi cea de volei masculin “Phoenix” Şimleu Silvaniei, din divizia A, să primească ambele câte un sprijin financiar de 50.000 de lei, în acest an, din partea Consiliului Judeţean. În aceeaşi şedinţă s-a aprobat regulamentul ce stabileşte cadrul general şi procedura de acordare a finanţărilor pentru unităţile de cult din judeţ.

“Din corespondenţa purtată cu cele două cluburi rezultă faptul că sprijinul financiar urmează a fi utilizat pentru acoperirea parţială a unor categorii de cheltuieli astfel cum sunt prevăzute prin Hotărârea Guvernului nr.1447/2006 privind aprobarea Normelor financiare pentru activitatea sportivă, cu modificările şi completările ulterioare, efectuate în vederea participării celor două cluburi la campionatele naţionale organizate pe ramurile de sport în care activează, respectiv fotbal liga a III-a şi volei masculin divizia A1. Având în vedere ultimele modificări ale Legii educaţiei fizice şi sportului nr.69/2000 şi solicitările precizate ale celor două cluburi, supun spre adoptare proiectul de hotărâre iniţiat în vederea alocării sumei de 50.000 lei pentru Clubul Sportiv “Fotbal Club” Zalău şi a sumei de 50.000 lei pentru Clubul Sportiv “Phoenix” Şimleu Silvaniei precum şi aprobarea contractelor de finanţare cu precizarea categoriilor de cheltuieli care pot fi decontate din sumele alocate”, se arată în referatul proiectului de hotărârea aprobat luni.

Sprijinul financiar pentru unităţile de cult se poate acorda pentru completarea fondurilor proprii necesare întreţinerii şi funcţionării unităţilor de cult cu venituri insuficiente, dar şi pentru construirea şi executarea de reparaţii capitale la lăcaşurile de cult care aparţin cultelor religioase din judeţ.

Finanţările nerambursabile acordate trebuie însoţite de o contribuţie de minimum 10 % din valoarea totală a finanţării, iar aceasta poate fi în natură – bani, materiale sau muncă. Sprijinul financiar se acordă pentru finanţarea unui singur proiect, program sau acţiune într-un an, o nouă cerere de alocare a unui sprijin financiar putând fi depusă numai în anul calendaristic următor.

Recomandari

Alte Articole