Cinematograful Scala din Zalău a fost reabilitat și modernizat

Astăzi, 22 septembrie 2022, a fost demarată procedura de recepție la obiectivul de investiții „Reabilitarea, modernizarea, dotarea şi extinderea cinematografului Scala din municipiul Zalău, judeţul Sălaj”.
Prin modernizarea și reabilitarea cinematografului, clădirea are un aspect futurist în interior cu instalații moderne și posibilități multiple de a petrece timpul liber într-un cadru relaxant pentru public, iar la exterior se va incadra perfect în arhitectura urbană a orașului și va fi un punct de referință important având în vedere poziționarea sa în centrul orașului, prezența sa fiind remarcaăa atât prin arhitectura fațadei dar mai ales prin totemurile și panourile publicitare exterioare care anunță spectacolele.
”Mă bucur că astăzi suntem la un moment care înseamnă recepția la terminarea lucrărilor de la Cinematograful Scala. Din punctul nostru de vedere este un obiectiv extrem de important, un obiectiv care lipsea din peisagistica municipiului Zalău, dar și din viața publică a comunității noastre. Beneficiarul acestui obiectiv de investiții este comunitatea din municipiul nostru și nu numai. Finalizarea acestui obiectiv se înscrie în preocupările noastre ale administrației publice locale privind crearea unor condiții de petrecere a timpului liber pentru generația tânără, dar nu numai.
Din 2005 Cinematograful Scala nu a mai funcționat. În 2010, Primăria municipiului Zalău preia acest imobil într-o stare avansată de degradare. Acest obiectiv a fost debranșat de la toate tipurile de utilități. Astăzi există în acest imobil o sala mare de cinema, cu aparatură modernă, o sala mică de cineva cu aparatură 3D și un planetariu digital. Acest tip de investiții care are ca țintă grupurile de tineri vor continua pentru că ne dorim ca tinerii care sunt plecați să se întoarcă acasă și să le oferim posibilități de petrecere a timpului liber.
În primul rând, as vrea să-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru că fără Dumnezeu nu am fi ajuns aici și ca să nu uit pe nimeni dintre cei implicați în acest obiectiv, aduc mulțumiri tuturor celor care s-au implicat ca acest obiectiv să ajungă în starea în care este acum, în etapa aceasta de recepție la finalul lucrărilor”, a transmis Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău.
Investiția este considerată a fi deosebit de importantă pentru promovarea mediului cultural artistic, dar și pentru posibilitățile de atragere a publicului spectator platitor de bilete.
Introducerea unui planetariu în cadrul obiectivului de investitii constituie una din premisele dinamizării vieții știintifico-educative locale pentru categorii largi de vârstă ale populației, dar și socio-culturale, pentru atragerea de vizitatori/turiști în localitate și județ, din zonele învecinate.

Recomandari

Alte Articole