Cinci biserici din Salaj, finantate de stat

Cinci lacase de cult din Salaj beneficiaza de fonduri de la bugetul de stat pentru lucrarile de reabilitare. Potrivit informatiilor furnizate de directorul Directiei Judetene pentru Cultura si Patrimoniul National Salaj, Doina Cocis, suma alocata depaseste 850.000 de lei. Banii sunt alocati restaurarii bisericilor si monumentelor istorice in cadrul unor proiecte finantate prin Administratia Fondului Cultural National.

Pentru biserica de lemn din Sanmihaiu Almasului, unde lucrarile sunt in toi, s-au prevazut 450.000 de lei, iar pentru biserica reformata din Mineu -200.000 de lei; pentru aceasta din urma bugetul va fi suplimentat cu 200.000 de lei in vederea reabilitarii sarpantei.

Cate 100.000 de lei se aloca bisericilor reformate din Uileac si Horoatu Crasnei, urmand ca si bisericii reformate din Zalau sa i se repartizeze fonduri pentru reabilitare, in functie de ritmul de desfasurare al lucrarilor.

Fonduri nerambursabile in domeniul culturii mai pot fi accesate si pentru proiecte din domeniul artelor vizuale, arhitectura, activitati muzeale, teatru, dans, muzica si patrimoniu cultural national, management cultural si formare profesionala, interventie culturala, educatie si diversitate culturala. Directia Judeteana pentru Cultura si Patrimoniul National Salaj face cunoscut faptul ca in aceasta perioada se pot depune proiecte pentru cea de-a doua sesiune de finantare nerambursabila pentru anul 2011. Perioada de inscriere a proiectelor este cuprinsa in intervalul 15 noiembrie -15 decembrie, iar suma maxima care poate fi solicitata pentru un proiect este de 70.000 lei. Suma disponibila pentru aceasta sesiune este de 8,3 milioane de lei. Aceste finantari nerambursabile se adreseaza artistilor, institutiilor publice, organizatiilor neguvernamentale si persoanelor juridice private care desfasoara activitati culturale. Inscrierile se fac pana la data de 15 decembrie 2011.

Recomandari

Alte Articole