CENTENAR: Localitatea Rus va rămâne în istorie, cu un documentar de lung metraj (VIDEO) Reviewed by CD on . ''La Rus'' este titlul filmului documentar monografic de lung metraj, realizat cu ocazia Centenarului. Inspirat din monografia localităţii, dar şi din viaţa de ''La Rus'' este titlul filmului documentar monografic de lung metraj, realizat cu ocazia Centenarului. Inspirat din monografia localităţii, dar şi din viaţa de Rating:
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»CENTENAR: Localitatea Rus va rămâne în istorie, cu un documentar de lung metraj (VIDEO)

CENTENAR: Localitatea Rus va rămâne în istorie, cu un documentar de lung metraj (VIDEO)

CENTENAR: Localitatea Rus va rămâne în istorie, cu un documentar de lung metraj (VIDEO)

”La Rus” este titlul filmului documentar monografic de lung metraj, realizat cu ocazia Centenarului. Inspirat din monografia localităţii, dar şi din viaţa de zi cu zi a oamenilor, documentarul adună imaginile filmate în ultimul sfert de veac. Două obiceiuri unice în lume, existente numai în acest loc, dau culoare şi consistenţă identităţii vizuale a satului. Pe lângă istoria locală, parcursă de la prima atestare documentară din anul 1325, în film pot fi văzute mai ales ocupaţiile şi viaţa oamenilor, în ciclul anotimpurilor. Filmul este editat în două părţi cu o durată de aproape trei ore.

Video partea întâi

Video partea a doua

Dacă, până nu demult,  poveştile satului erau auzite la gura sobei,  spuse de către bunici, de acum pot fi văzute la televizor şi pe internet din orice colţ al lumii.

Ana-Maria MUREŞAN

Clip to Evernote

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus