Cel mai important meci din istoria Rematului

Campioana României la volei masculin, Remat Zalău, susţine în această seară cel mai important meci din istoria voleiului sălăjean. Formaţia condusă de Mariusz Sordyl şi Ovidiu Macarie este prima echipă de volei, din Sălaj, care a reuşit să se califice în fazele superioare ale unei competiţii europene.

 

Remat Zalău va întâlni de la ora 19, în Sala Sporturilor “Lascăr Pană” din Baia Mare, formaţia italiană Acqua Paradiso Monza, care a avut un parcurs impecabil până acum în Cupa CEV, italienii pierzând un singur set în cele trei tururi. Paradiso Monza i-a eliminat pe finlandezii de la Lakkapaa Rovaniemi, cu un dublu 3 – 0, apoi au trecut de Seat Volley Nafels, tot la zero, iar în optimi, i-au învins pe berlinezii de la Recycling Volley, în faţa cărora au pierdut un singur set, în returul de la Berlin.

 

Aqcua Pradiso Monza ocupă locului cinci într-unul din cele mai puternice campionate de volei din lume, cu nouă victorii şi şase înfrângeri,fiind considerată una dintre favoritele la câştigarea Cupei CEV.

 

“Ştim ce înseamnă campionatul italian, dar dacă băieţii vor avea o evoluţie bună putem spera la un rezultat favorabil. Am văzut şi în ultimul meci că echipa a jucat spectaculos, dar şi eficient, obţinând victoria în faţa vicecampioanei Belgiei. De ce nu am putea să o facem şi acum? Ne pare rău că suntem în imposibilitatea de a juca acest meci acasă, pentru că lucrările la Sala Sporturilor continuă, dar sperăm ca, în momentul în care aceasta va fi finalizată, să fie la un standard ridicat”, a declarat primarul municipiului Zalău, Radu Căpîlnaşiu.

 

Tehnicianul Rematului, polonezul Mriusz Sordyl, a recunoscut că favoriţii acestei “duble” sunt italienii de la Monza, dar speră, totuşi, ca echipa zălăuană să facă un joc bun partida de azi. “Suntem fericiţi că putem să jucăm un nou meci în cupele europene. Dacă ne uităm la echipa adversă, nu suntem favoriţi în această dispută. Monza are în lot nume mari din voleiul actual, dar în sport totul este posibil. Vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a face un joc bun, dar şi spectaculos, pentru spectatori”, a afirmat Mariusz Sordyl.

 

Şi secundul Rematului, Peter Nagy, a recunoscut că echipa italiană are prima şansă la calificarea în faza următoare a competiţiei. “Cu siguranţă va fi un meci greu, pentru că Monza este o forţă în voleiul mondial. Este clar că sunt favoriţi, dar la Baia Mare vom încerca să scoatem un rezultat favorabil”.

 

Liberou-ul Rematului, Adrian Feher, s-a arătat încrezător înainte partidei din această seară. “Aşa cum ştim cu toţii, va fi cel mai important meci pentru voleiul sălăjean, în faţa unei echipe extrem de valoroase. Va fi foarte greu, dar sperăm să obţinem o victorie, indiferent de scor, pentru că am fi prima echipă românească care ar reuşi să învingă o echipă din Italia, în volei, aşa cum am fost prima echipă românească, care a realizat puncte în Champions League. Sperăm ca iubitorii voleiului din Sălaj să fie alături de noi şi să ne susţină, pentru că nu în fiecare an ai şansa să joci un sfert de finală în Cupa CEV”, a declarat libero-ul Adrian Feher.

 

În celelalte trei partide din sferturile de finală ale Cupei CEV se vor întâlni: Knack Roeselare – ACH Volley Ljubljana, Fenerbahce Grunding Istambul – Asseco Resovia Rzeszow şi Dinamo Moscova – Iraklis Thessaloniki.

Recomandari

Alte Articole